Bölcsessegfog problemák terhesen?
Terhesen kiszedik a bölcsesseg fogat?
A babára lehet káros hatással, hogy szenvedek két bölcsességfogammal?
Mennyi idős vagy? Nekem azt mondták hogy az első 3honapban nem ajálják és az utolso 2-3-ban sem. Szóval középidőben ha indokolt és nincs rá más lehetőség akkor igen ki lehet húzatni. (Nekem szerencsére nem kelett mert nem volt panaszos végül)
Sőt hallottam olyat is aki az első 3 honapban is húzatott fogat vagy éppen az utolsóban és minden rendben volt. De ugye az orvosok ezt nem ajánlják ettől független.
Én is szívtam vele, de a röntgent nem akarták megcsinálni. Így a műtétet sem röngten nélkül. Ha lett volna előtte röntgenem, akkor simán megcsinálták volna. Szájsebész azt mondta, várjuk meg hogy alakul, ha gondom van vele azonnal menjek és kapok vagy gyógyszeres csíkot vagy terhesen szedhető antibiotikumot, röntgent ha tényleg muszáj, a 2. trimeszter végefelé esetleg. Végül csak áttört, szóval nem került sor erre.
De csak megcsináltattam a panorámaröntgent a 2. terhességem előtt.. nehogy ezen múljon. De akkor nem volt gondom egyikkel se. (Azóta ki lett műtve az egyik)
12 hetes terhes vagyok. Már valamennyire kinőtt de pénteken letört belőle egy darab. Hétvégére meg feldagadt egy kicsit az arcom, az állkapcsom is fáj enni alig bírok. Holnap megyek fogorvoshoz bízom benne, hogy kitudja szedni mert ez a hetvége borzalmas volt és nem szeretném így végigcsinál a terhességet.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!