Bölcsességfog húzással tapasztalat terhesen? (3. trimeszter elején vagyok)
Sajnos most a terhesség alatt szuvasodott az egyik bölcsességfogam, és már el is kezdett fájni. Teljesen kint van, viszont a lyuk nagyobb, mint elsőre látszott, nem tudom, hogy így vajon kikapják-e, vagy kell-e valamilyen röntgen, ami nekem nincs.
Még 5 éve az egyik fogorvos röntgen nélkül is simán kihúzta 10 perc alatt egy másik lyukas bölcsességfogam, de már nem ő a dokim, meg az felső fog volt, ez meg alsó, nem tudom, be meri-e vállalni az orvos a kihúzását.
Szerintetek mire számíthatok? Csak jövő hétre kaptam időpontot, jelenleg nem fáj, de nem akarom kezeletlenül sem hagyni, így mindenképp elmegyek az orvoshoz.
1-es vagyok, nekem egyébként nem húzták ki. Szülés után lett meg.
Röntgen nélkül is megkockáztatja sok fogorvos, de ebben az esetben ugye kb tárgytalan a kérdés mert se az érzéstelenítő, se a húzás nem árt terhesen sem, az egyetlen megosztó dolog itt a röntgen.
Nem tudom, hogy még aktuális-e, gondolom már azóta megoldódott.
Nekem 33-34 hetes körül kellett bölcsességfogat húzni. 2 éves panorámaröntgent tudtam felmutatni a dokinak (magánba mentem, mivel karácsony előtt 2 nappal történt). Nem volt gond a húzással, érzéstelenítéssel, semmivel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!