Ezzel a súllyal tényleg veszélyeztetett vagyok terhességi diabéteszre?
Elso vagyok.
Nem a sulyod miatt kuldtek, mert a terhessegi cukorbetegsegnek semmi koze a sulyhoz. ( a kettes tipusu diabetesznek van) . A hormonokhoz van koze.
De igenis riziófaktor a túlsúly - ami viszont neked nincs, tehát nem értem, miért hivatkoztak valami olyanra, ami nincs. 22 a BMI-d, ami normál tartomány. Lehet, hogy valami más áll fenn a rizikófaktorok közül? Ezek azok:
"A terhességi cukorbetegség rizikófaktora lehet az, ha a kismama 35 évesnél idősebb, ha túlsúlyos, ha kevés testmozgást végez, ha policisztás ovárium szindrómában szenved, ha családi vagy személyes kórelőzményeiben szerepel a cukorbetegség, esetleg a terhesség előtt már volt kialakult inzulinrezisztencia. De rizikófaktor az is, ha a korábbi terhességből nagyobb súlyú baba – körülbelül 4 kg feletti – született."
De szerintem ezek sem indokolnak automatikusan 2 terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!