A terhességi toxoplazma szűrés mikor esedékes és hol csinálják?
Figyelt kérdés
2022. dec. 26. 16:39
1/9 anonim válasza:
A 12.heti vérvételen szűrték azt is.
2/9 anonim válasza:
Nekem nem csinálták meg tb alapon, pedig direkt kértem a háziorvostól, hogy legyen benne (három szobacicám van). De nem volt mégsem rajta a vérvétel kérő lapon...
Végül Synlabban csináltattam magánban.
Ha nem estél át rajta, javasolják sűrűbben nézetni terhesség alatt. Mondjuk nekem is furcsa mód negatív lett, pedig gyerekkoromban mindenféle beteges cicával is érintkeztem.
3/9 anonim válasza:
Nem kötelező szűrővizsgálat, így alapból nem nézik. (Nők 70%-a átesik rajta felnőtt korára, így védett.) Próbálj a nőgyógyászodtól beutalót kérni, így sztk-ban hátha szerencséd lesz és leveszik tb-re csak ezt. Magán úton a TORCH panel csomagban van a Synlabban húzós áron, de vagy 6-8 vírust néznek.
4/9 anonim válasza:
Ez nem igaz, külön is lehet nézetni. Most voltam kb. 2 hónapja:
5/9 anonim válasza:
Én is kérdeztem a háziorvost és mondta, hogy tb alapon nincs csak magánban és az 7000 ft (volt 2 éve).
6/9 anonim válasza:
Nekem nézték az első trimeszteri laborvizsgálatnál.
7/9 anonim válasza:
Nekem egyik terhességemnél sem nézték. Amúgy 12hetesen lett volna. Elvileg csak nődoki tud rá beutalót adni
8/9 anonim válasza:
Nem a terhesgondozás része. Ha már átestél rajta, akkor első trimeszterben elég megnézetni egyszer. Ha negatív, akkor 4-6 hetente kell a terhesség alatt.
9/9 anonim válasza:
Nem nézték, sőt nem is tudtam erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!