Nagyon félek attól, hogy toxoplazma fertőzést szedhettem össze a terhesség előtt vagy a legelején. Mennyi az esély?
Annyit olvastam róla , hogy dől ki a fejemből az infó. 2 terhesség alatt negatív voltam, világéletemben cicás, homokozós,sarazós, mosatlan gyümölcs evő létemre, most harmadszorra nyilván újra vizsgáltattam a 6.héten magam. Egyrészt az eredmény még elvileg nincs kész, és csak akkor hívnak fel, ha baj van. Addig tétlenül várok . Másrészt ha kiderül hogy friss a fertőzés, miből tudják, hogy teherbeesés előtti héten mondjuk le is zajlott, vagy pont utána? Három hétig ülnek rajta, miközben azt olvastam, minél előbb el kell kezdeni a kezelést.
Írjon, aki terhesen kapta el, az is aki sorstárs és ezen parázik, vagy aki ért hozzá. Mert sokak szerint túl van ez is lihegve és 10000ből egy jár így, és ebből 0,00067 % hogy baj is lesz.
Van egy gonosz, paramamis Piszénpisze cikk, abban pl kb a levegőben is terjed, minden kajában van nagyjából és szalámit se egyél. Szóval ez nyilván túlkapás, de mennyire?
Van, volt is macskám, vigyáztam az elmúlt fél évben de pl kertészkedni terhesség előtt sokat szoktam, stb. Meg ettem kolbászt, bifszteket stb terhesség ELŐTT pár hónappal tutira, nem élek bura alatt...
Nagyon rossz tulajdonságom ez, tudom...de olyan nehéz ellene tennem. Láttad az Állítsátok meg Terézanyut c filmet? Volt egy duma, hogy "nem voltál még úgy egy buszon, hogy ha nem néznéd te is a sofőrrel együtt az utat, tuti tömegbaleset lenne a vége? " na ez vagyok én : D
Köszi :)
Még várok azért válaszokat:)
Olyan parás vagy mint én! 😂
3. babámat várom, eddig nem estem át a toxoplazmán, pedig volt macskánk.
A macska csak akkor fertőz, amikor újonnan kapja el a bajt. Kicsit túl van lihegve ez a sztori.
En végig keetészkedtem, ettem mindent, voltam állatmenhelyen, mégis negatív lett. Ha vmit 32 évig nem kaptam el, elég valószerűtlen pont abban a 9 hónapban elkapni.
Az antitestekből lehet tudni h régi vagy új a fertőzés. Másik pozitív ha régi és másik ha új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!