Van még olyan kismama, aki nem beszél-énekel a babájának?
Szia!
Én néha szoktam beszélni a pocakhoz, a párom egyáltalán nem.Énekelni meg direkt nem akarok neki, félek sértené a hallását a zaj... :D
Úgy az egész dolgot tök idegennek érzem, egy pocak úgysem válaszol, ha meg valami nem oké, vagy éppen minden oké, azt úgyis tudom, mert a kiscsaj jelzi.
De nem gondolom, hogy ez baj, attól még nagyon várjuk és imádjuk már most!
Ha majd kibújt úgyis egyfolytában dumálni fogunk hozzá:)
oldjad meg másképpen, pl. hallgass vele zenét, persze ne valami dübörgő ritmust, amitől megijed. Közben simizd meg a hasad, és csak erőlködés nélkül beszélj hozzá: Pl. "anyu neked küldi ezt a számot."
Az is sokat tesz, ha jó reggelt és jó éjt kívánsz 1-1 pocisimivel. Ez biztosan menni fog, és a babád is érezni fogja, hogy neki szólt... :)
Boldog babavárást, és iktasd ki az önostorozást meg a szégyenkezést, nem tesz jót!
Jelen!
Én sem énekeltem ,beszéltem direkt a babáknak.
Most várom a másodikat, az elsőhöz sem beszéltem az énekhangom meg inkább hagyjuk nem akartam, hogy hallássérült legyen...
Kint beszélek neki.
20 hónapos kisfiú anyukája és 35 hetes kismama
Én még ugyan nem voltam és nem is vagyok terhes sajnos, de ha nekem a pocimban lesz a kisbabám én első perctől beszélni fogok hozzá, énekelni azt nem, inkább zenét hallgattatok vele meg majd simogatni fogom!
Volt már egy párszor, hogy azt hittem hogy babát várok aztán én meg beszéltem hozzá...sajnos akkor a cisztámhoz beszéltem...meg volt amikor meg semmi nem volt akkor meg a semmihez...
Egy kicsit tudathasadásos állapotnak tartom, ha valaki felolvas vagy tudatosan közvetít huzamosabb ideig egy pocaklakónak. Hiszen úgysem tudja megkülönböztetni, hogy éppen apával beszélgetsz egy kellemeset, vagy éppen a már meglévő gyermekednek olvasol, netán telefonon beszélsz. Úgyhogy rendben, hogy szép és jó dolog. Ekkora információ átvitel nem történik baba és mama között, mint ahogyan nem fogja megszeretni a tökfőzeléket, ha én imádom és állandóan azt ennék, gondolva, hogy "neki küldöm". Az ének hasonlóképpen.
Valakinek bejön az is, ha csokoládét fogyaszt, akkor aktív lesz a gyermek. Hááát. Nálam nem így történik.
Majd amikor teljes tudatában van a külvilágon a drága. Akkor fog tanulni, érzékelni, megismerni.
Ne legyen bűntudatod! Majd amikor megszületik akkor aztán lehet ám beszélni, énekelni hozzá, meg is lesz a válasz! Mérhetetlen szeretet.
Én sem szoktam beszélgetni vele, csak mondok neki néha valamit, például ha elrontok valamit, hogy Na kisfiam, anyád milyen béna. :D
Nekem teljesen idegen ez a dolog. Este jóéjt kívánok neki is, ez a maximum. Valahogy nem áll rá a szám...
21hkm
21.05
Nincs igazad.
Nemhogy kommunikáció, sokkal több történik, történhet pocakon keresztül.
Igenis minden hangulatot érez, tud, és hasonlóképpen érzi magát anyához, minden hormon, így érzelem átjut a babába...
Ez nem jelenti, hogy beszélni kell hozzá, de a babák nagyon nagyon okosak, érzékenyek, olyan kis képességeik vannak, amikről nekünk szinte fogalmunk sincs, hallják az ultrahangot, lásd sok baba eltakarja az arcát, elfordul, elhúzódik, stb., pontosan tudják, ha nekik beszélünk, pláne, ha közben pocin a kéz, netán simizzük, még azt is meg tudják különböztetni, anya keze van-e a pocin (idegen kézre, apa kezére vannak babák, akik elhúzódnak, nem mozognak, stb.).
Persze, aki idegennek érzi, nem akar/tud valamiért külön kommunikálni a babával, nem kell, ha ellenérzés van, inkább ne, attól senki nem lesz rossz anya/ember. Ki hogy szeretné.
Egy kismama
21:05 a zenét nem azzal a tudattal "küldjük" a babának, hogy nyilván most örvend, és vágja hogy neki szól... :) Bár tapasztalataim szerint ha pocisimivel együtt szólsz a magzathoz, akkor valami ösztönös módon igenis megérzi, hogy vele foglalkozol.
A kérdés itt a kismama érzéseire irányul szerintem, és ha őt aggasztja, hogy nem beszél a babájához, akkor nincs abban semmi, ha néha odaszól 1-1 mondatot a pocaknak - még ha a baba nem tudja is, hogy neki szánták, a mamát megnyugtathatja, és nem fog azon aggódni, hogy ő nem is mond semmit a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!