Ilyen adatok mellett ki vállalná be a magzatvízvételt?
35 éves vagyok.
A kombinált teszt eredményem (12. heti vizsg.): 1:560,
a négyes teszt eredm. (16. heti vizsg.): 1:14000.
Mindkettő negatív, ugyanakkor hiába neg. a kombinált tesztem, az 1:1000 körül "szeretik". Korom miatt 1:350 fölött jó.
Az uh.-ok sem utalnak bajra.
Valaki mer felelősséggel áment mondani, hogy rendben van, vagy döntsek én a kellő szakértelem hiányában...?
Én 31 évesen 1:93-hoz vállaltam be a magzatvízvételt.Ha negatív lett volna mint neked,nem csináltattam volna meg.
24hkm
Az a baj, hogy a magzatvízvételnél genetikai betegségeket is szűrnek, amik ilyen módon nem látszódnak az eredményekben.
Szerintem mindenképpen érdemes lenne megcsináltatnod.
Kedves második, a magzatvízvételen GENETIKAI BETEGSÉGET SZŰRNEK.
ÉS a kombinált teszt eredménye nagyjából ugyanezekre szűr.És mutatja az eredményt down és edwards kórra, valamint nyitott gerincre.Nekem az integráltam 1:6100 lett de én 37 vagyok.Ugyanezen dilemmázom...
Igen, elnézést, nagyon rossz volt a megfogalmazásom.
Igazából én csak azt tudom, mint csecsemőápoló (még csak) tanuló, hogy nagyon sok down-os baba születik, olyan anyáknak akik rendszeresen járnak szűrésre. És annyira nem vidám esemény senkinek sem mikor várják a babát és végül a kórházban hagyják, mert olyan baja van amit ezzel a vizsgálattal ki lehetett volna szűrni (sajnos voltam már szemtanúja is).
Szerintem ha megvan ez a lehetőség akkor élni kell vele. Minimális a kockázat (igen, sajnos van), de jobb félni mint megijedni.
"Igazából én csak azt tudom, mint csecsemőápoló (még csak) tanuló, hogy nagyon sok down-os baba születik, olyan anyáknak akik rendszeresen járnak szűrésre. És annyira nem vidám esemény senkinek sem mikor várják a babát és végül a kórházban hagyják, mert olyan baja van amit ezzel a vizsgálattal ki lehetett volna szűrni (sajnos voltam már szemtanúja is). "
Hááááát, ha még a down kort sem tudják kiszűrni a vizsgálatokkal, az nagy gáz.
Szerintem igenis uh-al a down kort ki lehet szűrni.
Ha nem így lenne, akkor szerintem már rég kötelezővé tették volna a magzatvízvételt.
nekem 1:960hoz lett, 37 éves vagyok, orrcsont látható volt és NT 2,8. Bevállaltam az amniót.
Neked mennyi lett az NT?
De ez borzasztó. Ez a szonográfus hibája vagy tényleg ezek szerint nem sokat ér a 4D?
Mert akkor miért nem kötelező tényleg a magzatvízvétel?
Amikor az 1. babánkat vártuk, a 4D-n mindene látszott, a fütyköse és a golyója is. Oké, hogy kromoszóma betegség nem, de ezek szerint a magzatvízvétel arra is alkalmas, hogy 3-4 éves gyermek leukémiás lesz?
Vagy pontosan mit mutat ki?
19.01
Ha utánanézel, mindkettő esetén van bizonyos hibaszázalék, pl. a Sejtbanknál azt is elmagyarázták kombinált teszten, hogy miért, de mindegy.
Az integrált teszt 95%-os, ha jól emlékszem.
Én 25 alattiként 1:16 000 eredménnyel, edwards-ra kevesebb mint 1:50 000 eredménnyel nem kértem integráltat.
Azt hiszem, bár nagyon nehéz, a helyedben megcsináltatnám, profi szakemberrel, talán Dr. Tankó nevét hallottam, egy fórumos lánynak ő csinálta, szerencsére minden rendben lett, nekik a NT volt 3 mm.
A magzatvíz-vételnél a vetélés kockázata 1%, az integrált teszt hibaszázaléka 5%.
Hát, nehéz. Párod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!