Lehet fogyasztani rántott halfilét terhesen?
Figyelt kérdés
2022. dec. 17. 13:39
11/17 anonim 

válasza:

10, most miért kell bunkónak lenni? Nem vetélnek el, így lesznek a sellők 😂😂😂
12/17 anonim 

válasza:

A rántott halfilé terhesen az olyan, mint a pulyka bakonyi módra, vagy a ponty rácosan?
13/17 anonim 

válasza:

A tengeri halakkal szoktak vigyázni (terhesség nélkül is) pl. A tonhalban a higany jó akkumulálódik. Volt, hogy 2 tonhalkonzervtől már jelentkeztek a Hg mérgezés tünetei. Sütéssel nem lehet orvosolni a problémát, de a mennyiséggel igen.
14/17 anonim 

válasza:

Kérdező, nyugodtan egyél rántott halat, csirkét (sós vízben főzve vagy ahogy tetszik), halrudacskát, hekket, semmi bajod nem lesz. Kifejezetten ajánlott halat enni terhesen az omega-3 zsír miatt, ha nem eszel eleget, akkor pedig ezt javasolt pótolni (csökkenti a gyermekágyi depresszió valószínűségét). Van néhány halfaj, aminek magas lehet a higanytartalma, de ezeket nem szoktuk Magyarországon fogyasztani. Ha külföldön élsz, nézz utána, hogy melyik halból ne egyél sokat.
15/17 anonim 

válasza:

Pont az készítettem ma vacsira, eszembe sem jutott hogy én ne ehetnék belőle. Miért is???
28hkm
16/17 anonim 

válasza:

#13 irta jól. A magas nehézfém szennyezést autizmus okaként is számontartják. Tonhal ezért hanyagolandó.
17/17 anonim 

válasza:

Ha én készítem el neked, nyugodtan eheted. Nem lesz benne szálka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!