Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan titkoltátok el a...

Hogyan titkoltátok el a terhességet a családotok elől?

Figyelt kérdés

A 12. Hétig nem szeretnénk elmondani a családnak érthető okok miatt. Viszont most karácsonykor leszünk 3-3 napot a férjem és az én családomnál is (messze lakik mindkét család, havonta 1-1x szoktunk mindegyikhez menni egy hétvégére).

Pont most kezdődött el a rosszullétes időszak, egyenlőre még csak esténként érzem, olyan 6-7-től kezdődik. Ilyenkor a szagokra és a kaja látványára is érzékenyebb vagyok. Hányás még nem volt.

Hogyan tudnám abban a 3-3 napban eltitkolni?

2022. dec. 14. 23:06
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Hívhatod annak, az émelygés nem attól van, a néhai hasfájás igen. Ha este meg émelygek akkor mondhatom azt hogy nem vagyok még mindig jól, nem kell magyarázni, hogy miért, hiszen tudják, hogy most voltunk betegek. Ez nem hazugság szerintem.
2022. dec. 15. 13:07
 32/41 anonim ***** válasza:
59%
33 ha valakire valami nem tartozik, akkor nem hazugság kitérni a válasz elől.
2022. dec. 15. 13:07
 33/41 anonim ***** válasza:
29%
Sehogy.
2022. dec. 15. 15:52
 34/41 anonim ***** válasza:
72%

Mi úgy titkoltuk el, hogy alig találkoztunk. (Covid miatt) 11 hetes voltam, amikor utoljára találkoztam anyukámmal és a húgommal úgy, hogy még nem akartuk bejelenteni. Már látszódott valami, így kicsit panaszkodtam nekik, hogy le kellene fogynom végre karácsonyra.

Utána karácsonykor találkoztunk legközelebb, akkor már 17 hetes voltam. (Megvártuk a következő találkozást, mert személyesen akartuk bejelenteni.) Annál meg úgy volt, mivel már eléggé gömbölyödött a pocakom, és nem akartam hogy amikor megérkeznek, már az ajtó nyitásnál kiszúrják, hogy magamon hagytam a konyhai kötényt, mondván, hogy én mindjárt találok, addig üljenek asztalhoz stb. Aztán amikor mindenki asztalhoz ült, koccintáskor bejelentettük, hogy akkor igyunk arra is, hogy babánk lesz. Utána levettem a kötényt, hogy lássák a pocakom.

2022. dec. 15. 15:56
 35/41 anonim ***** válasza:
73%

abszolút megértelek kérdező, én azt tanácsolom, hogy próbáld lazán kezelni. nem kell nyíltan hazudni, hogy nem vagyok terhes, hanem pl. bevettem nemrég a fejfájásomra egy aszpirint, nem akarok ráinni, stb stb.

igazából mindenki másnak kéne annyira tapintatosnak lenni, hogy ilyen dologra nem kérdezünk rá (mert mi van ha, tényleg az, de még nem akarja megosztani? mi van, ha nagyon szeretne babát, de nem jön össze? mi van, ha egyáltalán nem akar gyereket és nem akar magyarázkodni?) még akkor sem ha észlelünk tüneteket, ez úgysem olyan dolog amit örökre lehet titkolni. akkor mondjátok el a családotoknak, mikor ti úgy érzitek hogy eljött az ideje.

2022. dec. 15. 20:07
 36/41 A kérdező kommentje:

Igen, mikor összeházasodtunk akkor is jöttek egyből a kérdések, hogy mikor lesz gyerek.

Nem azért, de vannak dolgok amikről akkor szeretnék beszélni, ha készen állok rá. Még nekem is kicsit nehéz megemészteni, hogy az egész életem megváltozik (persze nagyon örülök neki, egy új kaland), de azért mégis kicsit nehéz. Plusz még beleélni sem tudom magam, mert elég veszélyes az első trimeszter. Betegek is voltunk, félek hogy valami baja lesz a babának.

Amúgy most próbálgatom mi válik be émelygésre, szóval ha van tanácsotok, azt szívesen fogadom.

2022. dec. 15. 20:17
 37/41 anonim ***** válasza:
36%

Amúgy nekem ez csak azért fura, mert én mindig legszívesebben kikiabáltam volna az örömömet, minden kedves ismerősnek elújságoltam volna.

Nyilván nem tettem.

Viszont valahol nem értem ezt a “késznek lenni arra, hogy elmondjam” mintha valami rosszhírt akarnál közölni, vagy nem is tudom.

Mindazonáltal elfogadom az álláspontod, tehát félre ne értsd, mindenki érzései megfelelőek, mindenhez másképp viszonyul.

Csak nekem felfoghatatlan..

Mondjuk én nem fognám semmire.

Egyszerűen azt mondanám nem jó a gyomrom ( és még azt sem mondanám h a betegség vagy hogy nem tudom mitől, hiszen tudom)

Amúgy nekem volt ilyen szitum, csak munkatársakkal..

8 hetes voltam..

Még 2 korty bort is imitáltam, hogy iszom ( aztán sikerült az italt eltüntetnem) karácsonyi vacsi ln voltuk. Persze utána nagyon rosszul voltam, pedig alig ettem.

2022. dec. 15. 21:16
 38/41 A kérdező kommentje:
40-es: ez a "késznek lenni arra, hogy elmondjam" ezt tényleg nem rossznak szánom. Nagyon örülünk a picinek, tervezett baba, bár elvileg anovulációs hónapban fogant úgyhogy jól meglepett. Inkább kicsit még olyan hihetetlen. Eddig voltam én, mint egy különálló személyiség és pár hónap alatt anyuka leszek. Olyan gyorsan telik az idő és mégis olyan lassan. Még nem merem magam beleélni az egészbe, de mégis nézegetem a baba holmikat, gondolkodom hogyan fogunk hazajárni a nagyszülőkhöz a picivel. Már nagyon várom, hogy elmondjuk akkor, amikor már tudjuk, hogy minden rendben van vele (12. Heti teszt), mert akkor fogom felfogni hogy igen ő itt van. Lehet csak a felfogásom lassú.
2022. dec. 15. 21:29
 39/41 anonim ***** válasza:
76%

Lehet mire mentek meggondolod magad😉

Nekem más miatt felfoghatatlan (3. Terhességem)

Nem merem elhinni.. de mondjuk anyukámnak azonnal elmondtam a tesztnél màr.

De nekem anyu az egyik legjobb barátnőm. Veke mindent meg lehet beszélni, tényleg mindent

És még apukámnak sem mondta el, mert megkértem rá.

Jó egészseget kívánok ( a volt 40-es most 38-as

2022. dec. 15. 21:37
 40/41 anonim ***** válasza:
28%

Nem lassú a felfogásod!

Ezt a nem érzem késznek magam én is érzem. Igaz a nagyon szűk családnak már elmondtuk (a második trimeszterben járunk), de megkértük őket hogy diszkréten kezeljék. Számomra ez annyira intim dolog, annyira úgy érzem hogy csak ránk tartozik. Jólesik kiélvezni ezt az időszakot a férjemmel.

2022. dec. 15. 21:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!