Hogyan kell a munkáltató felé bejelenteni? Az első vizsgálaton (6-8 hetesen) kapok papirt amivel igazolom? Veszélyes munkakör.
Nem kell táppénzre menni, felejtsétek el végre ezt a marhaságot.
Elmész az üzemorvoshoz, aki jogosult elbírálni, hogy a munkaköröd ellátható-e terhesen. Ha nem, akkor felajánlanak másik munkakört, ha ilyen nincs, felmentenek a munkavégzés alól, és alapbért kapsz.
Ápolóként mondom, hogy ha akarnak, tudnak más munkakört biztosítani. Az üzemorvos ilyenkor áthelyez másik osztályra, vagy ambulanciára, ahol kb.papírmunkát kell végezni.
Bár ugye az eü-ben is a táppénz a bevett szokás. Mikor én terhes lettem, olyan fekvőbeteg osztályon dolgoztam, ahol a betegek emelgetése mellett citosztatikummal is dolgoztunk. Az üzemorvos azonnal írta az áthelyezési papírom, de a főnővér és az ápolási igazgató megbeszélte egymás között, hogy nem tesznek el onnan, csak nem dolgozhatok azon a részlegen, ahol a kemók is folynak. Persze táppénz lett a vége, mert a 20.héten begörcsöltem. A másodikkal már alapból mentem tp-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!