Hogy kell bejelenteni a munkáltató felé az új baba érkezését?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy mit kell tartalmaznia a levélnek amit a munkáltatónak kell küldeni?
Mondták, hogy írjak levelet, de csak annyit mondtak hogy írjam le mikortól kérem a táppénzt a veszélyeztetett terhesség miatt. A második babámról van szó.
Nem segítenek, hogy formailag ez hogy nézzen ki. Keresgéltem neten, de semmi hasonlót nem találtam.
Tisztelt (xy zrt/bt stb) vagy a főnök/hr manager neve . !
Alulírott xy kérem 2020.xy.xy naptól fizetesnelkuli szabadságom megszüntetését, mivel jelenleg gyermeket várok és állapotom miatt 2020.xy-tol (fenti dátum utáni nap) orvosi javaslatra tappenzre leszek jogosult.
Koszonettel
Xy
Keltezes
Fontos! 30 nappal előtte kell beadni hivatalosan. Tehát nem elég hétfőn levelet írni, h te keddtől tappenz....
Persze ha kis cég, szomszéd Józsi a főnök, vagy ismered a HR-est nagy cégnél, akkor gyorsabb is lehet.
Semennyi szabit nem kell kivenni, max 1 napot szoktak javasolni, hogy tuti visszavegyenek aktív állományba a rendszerben.
Kérj táppenzes papírt és küld be, gondolom a terhesség tényét elfogadták, így nem rúghatnak ki.
Amúgy 2es voltam.
Még annyi, hogy van e facebookos csoport.
TB-kisokos kismamáknak
Ebben van szakértő, aki válaszol vagy rá tudsz keresni, mert folyton az általad féltett kérdése futok bele :)
Bocsánat, hogy itt belekérdezek. Itt is írtatok, hogy 30 nappal előtte jelezni kell. Viszont én azt olvastam, hogy ha lejár a Gyes, azt nem kell.
"Ha a gyermek betöltötte a harmadik életévét, akkor nincs bejelentési kötelezettsége a munkavállalónak, hiszen a fizetés nélküli szabadság a felek akaratától függetlenül megszűnik, melyre a munkáltatónak is számítania kell. Ilyen esetben a munkavállaló a gyermek harmadik születésnapját követő első munkanapon köteles munkába állni."
Most akkor hogy van pontosan?
Szia
Ez más, ilyenkor automatikusan megszűnik a fnsz. De nyilván érdemes felvenni a kapcsolatot a Munkáltatóval előtte
Nem csak bemegy az ember dolgozni :D
Ha nem megy az ember vissza akkor kieughatják.
De ahogy írtam meg kell beszélni a Munkáltatóval, hogy mikor tudsz munkába állni, szabadságok kivétele stb.
Hivatalosan a munka kezdés napja, ahogy a hivatkozás írja, a gyerek szülinapjának másnapján kell elygen, de az lehet szabadság is, lényeg h aktív állományba visszakerülés meglegyen
A kedezonel más a helyzet. Fszn alatt lett terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!