Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy kell bejelenteni a...

Hogy kell bejelenteni a munkáltató felé az új baba érkezését?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy mit kell tartalmaznia a levélnek amit a munkáltatónak kell küldeni?

Mondták, hogy írjak levelet, de csak annyit mondtak hogy írjam le mikortól kérem a táppénzt a veszélyeztetett terhesség miatt. A második babámról van szó.

Nem segítenek, hogy formailag ez hogy nézzen ki. Keresgéltem neten, de semmi hasonlót nem találtam.

2020. ápr. 13. 17:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Első körben a főnöködnek szólj, majd ő eligazít mit csinálj.
2020. ápr. 13. 17:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt (xy zrt/bt stb) vagy a főnök/hr manager neve . !

Alulírott xy kérem 2020.xy.xy naptól fizetesnelkuli szabadságom megszüntetését, mivel jelenleg gyermeket várok és állapotom miatt 2020.xy-tol (fenti dátum utáni nap) orvosi javaslatra tappenzre leszek jogosult.

Koszonettel

Xy

Keltezes

Fontos! 30 nappal előtte kell beadni hivatalosan. Tehát nem elég hétfőn levelet írni, h te keddtől tappenz....

Persze ha kis cég, szomszéd Józsi a főnök, vagy ismered a HR-est nagy cégnél, akkor gyorsabb is lehet.

2020. ápr. 13. 17:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, ahogy a 2.írja! Én még annyival egészíteném ki, hogy mikorra várható a gyermek érkezése.
2020. ápr. 13. 19:31
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek a segítséget!
2020. ápr. 13. 20:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Még egy olyan kérdésre szeretnék választ kapni, hogy ki kell e vennem az összes szabadságom és utána mehetek csak el táppénzre? A munkáltatóm ezt mondta, de nem akarom elhinni, mert a barátnőm 1 hónapja ment el ugyan így, de neki a munkáltató megírta és csak aláírta a papírt és annyi. 5 nap szabit vett ki és mostmár táppénzen van.
2020. ápr. 16. 15:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Semennyi szabit nem kell kivenni, max 1 napot szoktak javasolni, hogy tuti visszavegyenek aktív állományba a rendszerben.

Kérj táppenzes papírt és küld be, gondolom a terhesség tényét elfogadták, így nem rúghatnak ki.

2020. ápr. 16. 17:02
 7/10 anonim ***** válasza:

Amúgy 2es voltam.

Még annyi, hogy van e facebookos csoport.

TB-kisokos kismamáknak

Ebben van szakértő, aki válaszol vagy rá tudsz keresni, mert folyton az általad féltett kérdése futok bele :)

2020. ápr. 16. 17:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy itt belekérdezek. Itt is írtatok, hogy 30 nappal előtte jelezni kell. Viszont én azt olvastam, hogy ha lejár a Gyes, azt nem kell.

"Ha a gyermek betöltötte a harmadik életévét, akkor nincs bejelentési kötelezettsége a munkavállalónak, hiszen a fizetés nélküli szabadság a felek akaratától függetlenül megszűnik, melyre a munkáltatónak is számítania kell. Ilyen esetben a munkavállaló a gyermek harmadik születésnapját követő első munkanapon köteles munkába állni."

[link]

Most akkor hogy van pontosan?

2020. máj. 10. 21:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia

Ez más, ilyenkor automatikusan megszűnik a fnsz. De nyilván érdemes felvenni a kapcsolatot a Munkáltatóval előtte

Nem csak bemegy az ember dolgozni :D

Ha nem megy az ember vissza akkor kieughatják.

De ahogy írtam meg kell beszélni a Munkáltatóval, hogy mikor tudsz munkába állni, szabadságok kivétele stb.

Hivatalosan a munka kezdés napja, ahogy a hivatkozás írja, a gyerek szülinapjának másnapján kell elygen, de az lehet szabadság is, lényeg h aktív állományba visszakerülés meglegyen

A kedezonel más a helyzet. Fszn alatt lett terhes.

2020. máj. 14. 13:23
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az úgy vicces lenne :) Automatikusan lejár a fnsz, de azért szólj előtte :) bár a HR/közvetlen főnök ilyenkor fel szokta venni a kapcsolatot a dolgozóval, még fnsz lejárta előtt.
2020. máj. 14. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!