Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki hogy élte meg a terhességet?

Ki hogy élte meg a terhességet?

Figyelt kérdés
Sokan írták itt gyakori kérdéseken is, hogy nem vállalnak több babát mert pokol volt az egész várandósságuk, meg folyamatosan hánytak, kiabáltak a párukkal, fájt mindenük és alig várták hogy vége legyen. Ez egy kicsit elvette a kedvem a gyermekvállalástól, de véleményem szerint minden szervezet más, és minden anyuka máshogy éli meg az egészet. A legtöbb ismerősömnek van 2-3 gyermeke is.
2022. dec. 11. 18:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Első gyerekkel vagyok terhes. Alapvetően szerencsés terhesség szerintem. Ami tény, hogy az első trimesztert végig émelyegtem-hánytam, olyan szinten, hogy most 36 hetesen ugyanannyi kiló vagyok mint a kezdésnél, mert az elején egy csomót fogytam. Az nem volt jó, de amúgy más bajom nem volt, nem véreztem, nem görcsöltem. A baba mindig akkora volt amekkorának lennie kell, mindig minden értéke stimmelt. Ez ahogy nézem a környezetemet, nagy szerencse, mert iszonyat stressz tud lenni ha valamelyik genetikai vizsgálaton kiszúrnak valami nyugtalanítót.

A második trimszeter volt a legjobb, a hasam nőtt, de kb ennyi, más tünetem nem volt. Vagyis még a folytonos álmosság, az egész napot végig tudtam aludni ha volt rá lehetőségem.

Most a 3. végére már nagyon unom. Amúgy jól vagyok, jövök-megyek nap közben, még mindig csak a hasam nagy de más nem változott. Viszont estére iszonyat elfáradok, leszakad a hátam, ég a gyomrom, és a napokban beindultak szerintem a jóslófájások is, legalábbis tegnap éjszaka sírva ültem a meleg zuhany alatt fél órát, annyira görcsölt a hasam. Aztán elmúlt, mára megint semmi.

Lelkileg az eleje volt nehéz, amíg nem éreztem mozogni a babát, folyton aggódtam hogy jól van-e. De nem lettem idegbeteg vagy kötekedős. A melnakónikus hangulat inkább jellemző rám, sokszor aggódok, hogy milyen lesz az életünk ezentúl, jó anya leszek-e.

Mindenesetre összességében én azt mondom, hogy terhesnek lenni szívás. Nekem viszonylag problémamentes terhességem volt/van, de így is szívás. Vissza akarom kapni a testemet. Nem hiszem, hogy ezt a 9 hónapot újra végig akarnám majd csinálni.

2022. dec. 12. 13:46
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Az első terhességem abszolút nem aggódtam túl, az első trimesztert kb végig hánytam és aludtam, de utána nagyon energikus voltam, igazából élveztem,pedig nem volt olyan koránra tervezve a baba,utána volt az első hónapokban egy kis depi,hogy ez nekem nem kell stbstb de hamar helyrerázódtam. A 2.ra már nagyon vágytam az első 20 hétben hánytam émelyegtem stb kicsit jobban izgultam mindenért, annyi mindent hall az ember, benne is voltam egy babás csoportba na az nem segített, a 3. Trimeszter végefelé már voltak pánikolásaim, de ezt a terhességet is jól viseltem,és szerettem. Most 3.szorra már az eleje óta sokkal többet aggódom,minden terhes tünetek meg volt persze ami lehet az első trimeszterbe, szintén nagyon vágytam a babára, de mégis sokkal stresszesebb,mint az első kettő,fizikailag is jobban leterhel pláne a 3.trimeszter, pedig terhesség előtt is rendesen sportoltam, terhesség alatt is nagyon aktív voltam,vagyok, de azt mondom így a 39.héten hogy 3 terhesség bőven elég volt, pedig vannak a terhességnek részei amiket imádok.
2022. dec. 15. 12:49
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi,hogy nem veszekedtek a Párommal nem voltam,vagyok sárkány,nyilván voltak nyűgösebb időszakaim de sosem rajta vagy a gyerekeimen vezettem le. Úgy érzem,hogy eddig minden terhesség még közelebb hozott minket egymáshoz, de mi már jó rég együtt vagyunk, összecsiszolódtunk, megjártunk hullámvölgyeket,de megdolgoztunk a kapcsolatunkért,egymásért, és nagyon szeretjük és elfogadjuk egymást, szerintem e nélkül nem is működhet.
2022. dec. 15. 12:54
 24/26 A kérdező kommentje:
23-as de jó, ilyen egy igazi párkapcsolat! Gratulálok a babucihoz, jó egészséget és sok boldogságot ❤️
2022. dec. 15. 19:16
 25/26 anonim ***** válasza:
Nagyon köszönöm :-)
2022. dec. 15. 22:10
 26/26 anonim ***** válasza:
15%

Legjobb amikor Babavarót nem kell törleszteni, meg csok feltétel teljesülés. Ennyi.

Felnő mint ahogy bárki. Arra van óvoda, iskola, kolesz.

Anya apa is úgyis félre megy persze pofa nagy.

2022. dec. 28. 01:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!