Első gyerekes szülők, titeket is ostobának néz a családotok?
Kiakaszt, hogy több közeli rokon teljesen mintha alkalmatlannak gondolna az anyaságra, mert az első babámat várom. Szívesen fogadom a tanácsokat (sőt direkt kérdezek akkor is, ha tudom a választ). Igyekeztem már szépen és csúnyán is elmagyarázni, hogy nem vagyok hülyegyerek, de sajnos eléggé erőszakosak a családjaink.
Nem tanácsot kérek tőletek, mert kezdem megtanulni elengedni a fülem mellett, sőt tudom a baba érkezésével ez csak rosszabb lesz.
Csak érdekelnek a történeteitek☺

19, en inkabb azert szoktam oket errol kerdezni, hogy jobban megertsem oket, igy konnyebb elfogadni az enyemmel ellentetes velemenyuket. Ami meg rengeteget segitett, az meg ket gondolat:
- hogy nem kell velem egyeterteniuk, en is tiszteletben tartom, hogy ok mashogy gondoljak
- hogy bar en vagyok a szulo, es alapvetoen az en donteseim vannak a gyerekkel kapcsolatban az elso helyen, az o preferenciajuknak, elkepzeleseiknek is helyuk van, a nagyszuloknek es nagyneniknek kulonosen, hiszen az o csaladtagjaik is.
Regen ugy voltam az utobbival, hogy az en gyerekem, ne szoljon bele senki, a nagyszuloknek meg volt az eselyuk a sajatjaikkal. Na, ez a gondolat csak arra volt jo, hogy osszevesztunk veluk (ahogy egyebkent anno ok is az o szuleikkel ). Es ez a gondolat marcsak azert sem allja meg teljesen a helyet, mert amikor tudnak, srgitenek, szeretik a gyerekeket, es minket is, ahogy mi is oket. Mas lenne a helyzet, ha nem igy lenne, mert akkor segitene a gyerekeimet karos hatasoktol vedeni, es minket szolgalna, igy viszont csak a szakadekot novelte koztunk. Sokkal turelmesebb vagyok veluk, es joval nehezebben akadok ki azota :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!