Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első gyerekes szülők, titeket...

Első gyerekes szülők, titeket is ostobának néz a családotok?

Figyelt kérdés

Kiakaszt, hogy több közeli rokon teljesen mintha alkalmatlannak gondolna az anyaságra, mert az első babámat várom. Szívesen fogadom a tanácsokat (sőt direkt kérdezek akkor is, ha tudom a választ). Igyekeztem már szépen és csúnyán is elmagyarázni, hogy nem vagyok hülyegyerek, de sajnos eléggé erőszakosak a családjaink.

Nem tanácsot kérek tőletek, mert kezdem megtanulni elengedni a fülem mellett, sőt tudom a baba érkezésével ez csak rosszabb lesz.

Csak érdekelnek a történeteitek☺

2022. dec. 10. 00:43
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
25%
20 évesen szültem, és soha nem éreztem, hogy ostobának tartanak. Talán mert nem voltam az...
2022. dec. 10. 14:21
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Vagy utolsó elég ostoba voltál ahhoz hogy ne vedd észre hogy annak néznek.
2022. dec. 10. 16:17
 23/24 anonim ***** válasza:

19, en inkabb azert szoktam oket errol kerdezni, hogy jobban megertsem oket, igy konnyebb elfogadni az enyemmel ellentetes velemenyuket. Ami meg rengeteget segitett, az meg ket gondolat:

- hogy nem kell velem egyeterteniuk, en is tiszteletben tartom, hogy ok mashogy gondoljak

- hogy bar en vagyok a szulo, es alapvetoen az en donteseim vannak a gyerekkel kapcsolatban az elso helyen, az o preferenciajuknak, elkepzeleseiknek is helyuk van, a nagyszuloknek es nagyneniknek kulonosen, hiszen az o csaladtagjaik is.

Regen ugy voltam az utobbival, hogy az en gyerekem, ne szoljon bele senki, a nagyszuloknek meg volt az eselyuk a sajatjaikkal. Na, ez a gondolat csak arra volt jo, hogy osszevesztunk veluk (ahogy egyebkent anno ok is az o szuleikkel ). Es ez a gondolat marcsak azert sem allja meg teljesen a helyet, mert amikor tudnak, srgitenek, szeretik a gyerekeket, es minket is, ahogy mi is oket. Mas lenne a helyzet, ha nem igy lenne, mert akkor segitene a gyerekeimet karos hatasoktol vedeni, es minket szolgalna, igy viszont csak a szakadekot novelte koztunk. Sokkal turelmesebb vagyok veluk, es joval nehezebben akadok ki azota :)

2022. dec. 11. 08:49
 24/24 anonim ***** válasza:
Nekem most a pár hónapos babámmal van ilyen benyomásom, amikor ilyeneket mond az anyós, hogy ki ne ejtsem a babát a kezemből, meg hogy úgy szervezzük a közös ebédet, ahogy a babának a legjobb, mintha nem az ő jóléte lenne nekem a legfontosabb és valami 16 éves leányanya lennék (31 vagyok egyébként). De terhesség alatt is volt pár hasonló. Én egyrészt megkértem a barátom, hogy ilyenkor reagáljon ezekre, hogy nem vagyok egy kis hülyegyerek egy kisbabával, hanem felnőtt ember és ezekből az értelmetlen "tanácsokból" nem kérünk (persze mindezt szépen és kulturáltan). :D
2022. dec. 12. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!