Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első gyerekes szülők, titeket...

Első gyerekes szülők, titeket is ostobának néz a családotok?

Figyelt kérdés

Kiakaszt, hogy több közeli rokon teljesen mintha alkalmatlannak gondolna az anyaságra, mert az első babámat várom. Szívesen fogadom a tanácsokat (sőt direkt kérdezek akkor is, ha tudom a választ). Igyekeztem már szépen és csúnyán is elmagyarázni, hogy nem vagyok hülyegyerek, de sajnos eléggé erőszakosak a családjaink.

Nem tanácsot kérek tőletek, mert kezdem megtanulni elengedni a fülem mellett, sőt tudom a baba érkezésével ez csak rosszabb lesz.

Csak érdekelnek a történeteitek☺

2022. dec. 10. 00:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
99%

Én inkább úgy fogalmaznék a mi családunkban, hogy mindenki mindent jobban tud.

Anyukám pl. rendszeresen kapja ki a kezemből a kislányomat, amikor ordít. A második után megkértem, hogy ezt ne csinálja, mert rosszul esik, olyan érzés, mintha nem bízna abban, hogy képes vagyok megnyugtatni a saját gyerekem és tudom, hogy csak nálam fog megnyugodni. Tudom, hogy nem akar rosszat ezekkel, csak zsigerből cselekszik, de zavaró, igen.

Valamiért a gyerek témában mindenki nagyon okos akar lenni. Adjál többet, adjál kevesebbet, miért adod, miért így csinálod, ha úgy csinálnád biztos jobb lenne, blaaaablaaablaaa...

2022. dec. 10. 01:07
 2/24 A kérdező kommentje:
Igazából az a poén, hogy gyermektelen emberektől szívesebben fogadok tanácsot, mert normálisabban képesek közölni 😃
2022. dec. 10. 01:11
 3/24 anonim ***** válasza:
96%
Nem születünk anyának, azzá válunk, tanulás révén. Sokan ezt olyan segítséggel tudják megtenni, amit a szüleik is kaptak a saját szüleiktől, családtagoktól. Aki alkalmatlannak tart vagy arra célozgat ( ilyen is van ), annak ezt elmondom . 99% felfogja és stílust vált. Az nem gond ha valaki segíteni akar , az a gond amikor elfelejtik hogy ők is voltak az én helyzetemben.
2022. dec. 10. 01:16
 4/24 anonim ***** válasza:
88%
Vízválasztó volt az életemben az anyaságom kezdete. Kiszelektálta azokat a rokonokat és ismerősöket, akik csak lehúztak és rossz érzéseket okoztak. Mire megszületett a második, csak azokkal tartottam a kapcsolatot, aki továbbra is képesek voltak tisztelettel beszélni velem. A barátnőm másképp csinálta, most is csak egy megtűrt ember a saját családjában. A tisztelet nem automatikus. Vagy kiharcolod magadnak, vagy így jártál.
2022. dec. 10. 01:49
 5/24 anonim ***** válasza:
90%
Az én anyukám ma leszólt amiért nem szólok a dokinak,hogy alszik a gyerek,egyszerűen nem érti hogy jön a foga és ezért nem alszik...
2022. dec. 10. 02:01
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem alszik akart lenni.
2022. dec. 10. 02:02
 7/24 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, igazából 3 ilyen ember van az életemben, mama a legdurvább. Vele szemben egyszer felemeltem a hangom, mert azzal fenyegetőzött, hogy el fogja venni a gyereket, ha nem mellettem fog aludni. Azóta ritkábban jön ide, de őszinte leszek emiatt nem is bánom. Nyugodtabb az életem így.
2022. dec. 10. 02:06
 8/24 A kérdező kommentje:
5-ös és ilyenkor hogy reagálsz? Próbálsz higgadtan válaszolni? Minnél lazábban válaszol az ember, annàl jobban felfújják magukat.
2022. dec. 10. 02:08
 9/24 anonim ***** válasza:
35%

18 évesen szültem, de soha senki nem adott tanácsot. Lehet van egy kiállásom, hogy jobban járnak ha csendben vannak. Sajnos amyukám régebben meghalt, anyós még dolgozott akkor,így nem volt ideje.

Mondjuk én 7 évesen már lekaptam a pelust uncsitesómról, hogy tisztába tegyem, hát az volt a baj, hogy mozgott, elment.

Én mindig ott voltam ahol kisgyerek volt, vigyáztam is szomszéd gyerekekre.

2022. dec. 10. 02:08
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Annyival oldottam meg, hogy higgye el akkor is a foga fáj"de 3 hónapos kora ez a baja!!" Mire én hát igen a fogak folyamatosan nőnek🤦‍♀️ sajnos sosem nyerhetek, de már nem érdekel,szóltam már szépen,csúnyán de ezzel csak azt értem el "hogy ő nem szól semmit", amivel persze szinte mindent elmond... ez van tudtára adtam, hogy a gyerek él tehát nem rontottam el semmit és törődjön bele hogy ma már máshogy mennek a dolgok.
2022. dec. 10. 02:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!