Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez vízfejűség, megől az ideg?

Ez vízfejűség, megől az ideg?

Figyelt kérdés
A babám rendes időre született, kis súllyal ( 2190 gr., 50 cm. a fejkörfogata 33 cm. ), voltak gondok a cukor háztartásával, de ezeket betudták neki állítani. Most 1 hónapos, és 3450 a súlya, és 53 cm. A probléma ott kezdödik, hogy a fejkörfogatát meg mérték ami 37 cm. lett, azt mondta a doktornéni, hogy ennyi idő alatt sokat nőtt neki, el kell vinnem koponya UH-ra, hogy kizárják a vízfejűséget. Egyébként azt mondta, hogy teljesen normális a baba, rendesen emeli a fejét, megtartja, tehát azon kívül rendben nála minden. Ha esetleg valaki tudd valami hasonló esetről kérem irja meg. Nagyon idegesít a dolog, és majdcsak jövőhét keddre kaptam ( fizetős ) UH- ra időpontot, de addig megől az ideg :(. Esetleg lehet az is, hogy hirtelen ekkorát nőtt ill. hízott?
2010. szept. 30. 20:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A vízfejűséget nem tudom, de a hosszt teljesen másképp mérik a kórházban, mint a védőnőnél. Gondolom a védőnőnél a szalag mellé fektetik nálatok is és úgy mérik, a kórházban viszont a feje búbjától végigvezetik a testén a szalagot, simán van 7 cm különbség , próbáld ki, úgyhogy ez nem mérvadó.
2010. okt. 4. 07:45
 12/14 anonim ***** válasza:
Máshova nem tudtok menni uh-ra, ahol előbb fogadnak? hogy ne idegeskedj :(
2010. okt. 4. 08:42
 13/14 anonim ***** válasza:
Szomszedunk kisfianak nagyon nagy bucija van :) a testehez kepest, egeszseges kisfiu, okos! Ne aggodj csak hirtelen nagyot nott
2010. okt. 4. 10:19
 14/14 A kérdező kommentje:

Ma voltam vele a MÁV kórházba 1 hónapos kontroll vizsgálaton, ott olyan gyerekorvost fogtam ki aki ismeri a párom egész családját. Kb. fél órán keresztül csak a baba fejét vizsgálta, és azt mondta, hogy majdnem hogy 100% - ra meri mondani, hogy a baba fejével semmi gond nincsen ( remélem igaza van ). Sajnos máshova nem tudom elvinni, ez a legközelebbi időpont ( ígyis fizetős 6000 Ft. ), a nem fizetős azaz a TB- által támogatottra csak Október 18. - ra kaptam volna időpontot.

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat.

2010. okt. 4. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!