Rövidült méhnyakkal, tölcsérképződéssel meddig lehet húzni a terhességet?
29. hetet töltöm. Az utolsó előtti vizsgálathoz képest 4 hét alatt 35 mm-ről 21 mm-re rövidült a méhnyakam. Illetve most már van 11 mm tölcsérképződés. CG: 2000.
Addig csak sok pihenésre, kevés tevékenységre voltam ítélve, most már csak fekvés.
Az orvosom korrektül elmondta a dolgokat, nyugtatott, és két hét múlva újra megvizsgál, de azért nem lettem nyugodt.
Ráadásul most pláne van időm agyalni.
Amiről nem találok statisztikát, a dokitól meg legfeljebb legközelebb tudom megkérdezni, az az, hogy vajon így mik a kilátások?
Tudom, rám nézve semmit sem jelent, másokkal hogy volt, de érdekelnének hasonló tapasztalatok, mert keresés útján nem sok korábbi kérdést találtam a témában.
Az is baj nálam, hogy ami tanácsokat kaptam a környezetemben, mint pl. "csak pozitívan, minden rendben lesz" nálam nem működnek, mert racionális, földhözragadt vagyok. A korai terhességben is a statisztika tudott megnyugtatni.
Értelek, és tudom, hogy az irracionális félelmeimet nehéz lehet megérteni kívülállónak. Nekem a bentléttől van félelmem, attól, hogy 0-24-ben idegenek közt kell feküdnöm egy frusztráló helyen, 0 privát szférával. Csak rágondolok, már keményedik a hasam az idegtől. 😔
Nem kapok. Mondjuk lombik után maradt még progeszteronos hüvelykúpom (14. hétig használtam napi 2x), csak mivel nem volt szó róla, nem akarom önállósítani magam azzal, hogy elkezdem. De azóta én is olvastam a neten, hogy magnézium mellett azt is kellett szednie másoknak.
Hát megrövidült máhnyak esetén a progeszteron kezelés az elsőként választandó...ugyanis az ágynyugalommal meg a magnéziummal ellentétben, ez bizonyíthatóan használ is.
Nem értem minek nézegeti, ha terápiát nem ad, mikor 25 mm alatt rövidnek számít és kezelni kell.
Erre ugyanolyan progeszteront szoktak adni, mint amit koraterhességben?
Mert annak, amit én használtam (Cyclogest) az van a betegtájékoztatójában, hogy a terhesség első harmadában alkalmazandó.
Terminus túllépéssel szültem a 40. hétben, már majdnem indítani akartak. 🙂 Szóval szerencsére nem lett koraszülés.
35. héttől már egy ujjnyira nyitva voltam. Kórházba nem fektettek, itthonról mentünk szülni.
Remélem, nálad is hasonlóképp lesz. 🙂 Nekem bevált a sok pihenés.
Jajj de szuper, ez nagyon jó hír😊😊 gratulálok! Remélem nálam is a sok pihenés és magnézium szedés segíteni fog! Én kaptam cordaflexet is amiből 3x1 kell szednem…
Minden jót Nektek! 🙂
Kedves kérdező!
Használtál végül progrit?
Örülök, hogy nálatok pozitív végkimenetel lett, nagyon bízom én is benne🙏🏻🙏🏻
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!