Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rövidült méhnyakkal, tölcsérké...

Rövidült méhnyakkal, tölcsérképződéssel meddig lehet húzni a terhességet?

Figyelt kérdés

29. hetet töltöm. Az utolsó előtti vizsgálathoz képest 4 hét alatt 35 mm-ről 21 mm-re rövidült a méhnyakam. Illetve most már van 11 mm tölcsérképződés. CG: 2000.

Addig csak sok pihenésre, kevés tevékenységre voltam ítélve, most már csak fekvés.

Az orvosom korrektül elmondta a dolgokat, nyugtatott, és két hét múlva újra megvizsgál, de azért nem lettem nyugodt.

Ráadásul most pláne van időm agyalni.

Amiről nem találok statisztikát, a dokitól meg legfeljebb legközelebb tudom megkérdezni, az az, hogy vajon így mik a kilátások?

Tudom, rám nézve semmit sem jelent, másokkal hogy volt, de érdekelnének hasonló tapasztalatok, mert keresés útján nem sok korábbi kérdést találtam a témában.

Az is baj nálam, hogy ami tanácsokat kaptam a környezetemben, mint pl. "csak pozitívan, minden rendben lesz" nálam nem működnek, mert racionális, földhözragadt vagyok. A korai terhességben is a statisztika tudott megnyugtatni.

2022. dec. 7. 16:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Értelek, és tudom, hogy az irracionális félelmeimet nehéz lehet megérteni kívülállónak. Nekem a bentléttől van félelmem, attól, hogy 0-24-ben idegenek közt kell feküdnöm egy frusztráló helyen, 0 privát szférával. Csak rágondolok, már keményedik a hasam az idegtől. 😔

Nem kapok. Mondjuk lombik után maradt még progeszteronos hüvelykúpom (14. hétig használtam napi 2x), csak mivel nem volt szó róla, nem akarom önállósítani magam azzal, hogy elkezdem. De azóta én is olvastam a neten, hogy magnézium mellett azt is kellett szednie másoknak.

2022. dec. 8. 18:26
 12/21 anonim ***** válasza:

Hát megrövidült máhnyak esetén a progeszteron kezelés az elsőként választandó...ugyanis az ágynyugalommal meg a magnéziummal ellentétben, ez bizonyíthatóan használ is.

Nem értem minek nézegeti, ha terápiát nem ad, mikor 25 mm alatt rövidnek számít és kezelni kell.

2022. dec. 8. 18:44
 13/21 A kérdező kommentje:

Erre ugyanolyan progeszteront szoktak adni, mint amit koraterhességben?

Mert annak, amit én használtam (Cyclogest) az van a betegtájékoztatójában, hogy a terhesség első harmadában alkalmazandó.

2022. dec. 8. 20:00
 14/21 anonim ***** válasza:
Igen, de napi 200 mg elég (Utrogestan pl.). A cyclogest 400 mg-os.
2022. dec. 8. 20:17
 15/21 anonim válasza:
Kedves kérdező! Tudom nem mai kérdés meg beszélgetés de végül mi lett veletek? Én is hasonló helyzetben vagyok, igaz csak a méhnyakam rövidült de 23mm ami elég kevés és még csak a 25.hétben vagyok..nagyon aggódom! Köszi a ha làtod és válaszolsz!
2024. márc. 13. 13:39
 16/21 A kérdező kommentje:

Terminus túllépéssel szültem a 40. hétben, már majdnem indítani akartak. 🙂 Szóval szerencsére nem lett koraszülés.

35. héttől már egy ujjnyira nyitva voltam. Kórházba nem fektettek, itthonról mentünk szülni.

Remélem, nálad is hasonlóképp lesz. 🙂 Nekem bevált a sok pihenés.

2024. márc. 13. 14:02
 17/21 anonim válasza:

Jajj de szuper, ez nagyon jó hír😊😊 gratulálok! Remélem nálam is a sok pihenés és magnézium szedés segíteni fog! Én kaptam cordaflexet is amiből 3x1 kell szednem…

Minden jót Nektek! 🙂

2024. márc. 13. 14:09
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 🙂 Nektek is a legjobbakat! 😊
2024. márc. 13. 14:23
 19/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Használtál végül progrit?

Örülök, hogy nálatok pozitív végkimenetel lett, nagyon bízom én is benne🙏🏻🙏🏻

okt. 16. 21:28
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem használtam, csak a Magnerotot szedette velem a végéig az orvos. Annyi, hogy az utolsó hetekben már nem napi hármat szedtem, csak 1-2-t.
okt. 16. 21:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!