Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet, hogy elvileg Down...

Hogy lehet, hogy elvileg Down szindrómás a babám, az ultrahang mégis tökéletes?

Figyelt kérdés
14 hetes vagyok, 2 hete volt Nifty vérvétel, ami alapján a babám Down szindrómás (magas kockázat 93%). Várjuk a méhlepény biopszia eredményét. Ma dokim megnézte újra a picit és minden értéke tökéletes: tarkóredő, orrcsont, szív, áramlás, agy, méretek, magzatvíz minden... Ez hogy lehet? Nem kellene bármi jelét látni ultrahangon is ha nem egészséges?
2022. dec. 1. 18:43
1 2 3
 11/25 babyboom567 ***** válasza:
100%
Mikor lesz meg a biopszia eredménye?
2022. dec. 1. 22:03
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Remélem nem gond, hogy én válaszolok. Ha jól láttam már volt kint egy másik kérdése ezzel kapcsolatban, és ha jól emlékszem hétfőn derül neki ki.

Kedves kérdező, gondolok rátok és remélem, hogy minden rendben lesz. Szurkolok nektek.

2022. dec. 1. 23:50
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A nifty genetikai teszt szóval tuti down-os az ultrahang csak a külső dolgokat mutatja és ott csak nem down-nak látszik. Sajnálom de tuti down-os.
2022. dec. 2. 00:27
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
A mozaik Down szindrómánál nincs meg sok jellemző, ami a normál Down szindrómánál megvan. Pl. De ha az amniocentézis kimutatja,akkor 100% hogy beteg.
2022. dec. 2. 03:22
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a védőnöm azt mondta hogy hivatalosan nem mondhatja de sokszor történt már olyan hogy az ultrahang és a kombinált teszt alapján egészséges babának tűnt és mikor megszületett derült ki hogy Downos. De volt fordítva is!

Ő nagyon ajánlotta a Prenat már csak az idegeskedés miatt is, mert ez mindenhogyan szörnyen megterhelő lelkileg. Így én megcsináltattam a Prenát. Tudom egyébként hogy anyagilag nem engedheti meg mindenki magának, ezért nem értem miért nem adnak erre valami támogatást legalább.

Unokatesóm is Down szindrómás, bár ő róla sem tudták hogy az a vizsgálatok alapján, de igaz hogy '86-ban született lehet akkor még egyébként sem volt annyira jó ez a szűrővizsgálat. Nem tudom.

Az amnio fogja megadni a választ. Drukkolok.

2022. dec. 2. 08:20
 16/25 Nicioletta válasza:
100%
Én 15 hetes vagyok. Az uh-on (13+2) minden rendben volt, a korom miatt (38) küldtek el további tesztre. Kombinált teszten magas kockázat jött ki Down szindrómára. Hétfőn megyek Prena tesztre.
2022. dec. 2. 22:11
 17/25 1Léna ***** válasza:
9%

Soraidból úgy érzem szíved szerint reménnyel vagy telve, hogy mégis megtarthatod.

Ha ez a szíved vágya akkor jobb ha ezt teszed.

Igazán nehéz döntést hozni.

Ha mégis beteg akkor sok nehézséggel jár, de ismerek olyan szülőket akiknek 600grammal 24 hétre született meg a 4. babájuk, de csodálatos fejlődésen ment át az ezzel járó nehézségek miatt a család minden tagja. Ma már 18. éves ez a fiuk.

2022. dec. 4. 15:07
 18/25 anonim ***** válasza:
90%

17!

Azért egy koraszülöttet ne hasonlítsunk már össze egy beteg gyerekkel.

Egy koraszülöttel az első hónapokban nehéz, ugy kb max 2 éves koráig. Egy beteggel meg egy örök életig.

Nekem tesómék ragaszkodtak a down-os babához. 8éves, de azóta hibaztatják magukat, mióta megszülett, hogy nem kellett volna megtartani. Elképzelni nem tudod milyen felelősség ez. Lelkileg, testileg mennyire kikészíti az embert.

Mondom ezt én egy korababa anyukájaként.

2022. dec. 4. 15:12
 19/25 anonim ***** válasza:
13%

A kromoszóma teszt sok dolgot nem lát, amit az uh igen, és fordítva, az uh, sok mindent nem lát, amit a kromoszóma teszt igen. Tök jók a genetikai uhok, csak önmagukban nem érnek semmit. Ami meg csak statisztikát számol és nem nézi a genetikát az kb pénzkidobás.

18-as, ez egy óriási butadág, amit írtál. A koraszülöttség egy életre szól, még kamaszkorban is lehetnek hozadékai, ilyen, hogy csak 2 éves korig van vele plusz meló, a világon nincs. Főleg, hogyca legtöbb korababa is valamilyen eltéréssel, eltérés miatt születik.

Egy Down babánál is meg van az esély arra, hogy ép értelmű, esetleg enyhe fokban érintett legyen, és egy koránál is vastagon benne van avkalapban, hogy súlyosan és halmozottan sérült lesz. Ez nagyon, nagyon sok mindentől függ, nem lehet megjósolni.

2022. dec. 4. 16:32
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam hogy az unokatesóm downos. Sajnos vagy sem a szülei azt mondták hogy ez nagyon nehéz nekik és ha tudták volna nem vállalták volna. Mármint nyilván szeretik de nem lehet egyedül hagyni örök életükre velük marad S ha ők meghalnak a testvéreiknek kell felügyelniük. Egyébként nagyon szeretet éhes és csupa szív lány és sok mindent meg tud csinálni. Például járt sokféle foglalkozásra neki is volt iskola kicsit másképp. Szőnyeget szőttek és főzni is tud persze felügyelettel. De nyilván sok mindentől függ hogy milyen mértékű nála ez a szindroma, ő például nem tud beszélni és halló készüléke van. Jelel.

Én nem tudom elítélni azt aki azt mondja ő erre képtelen. Irdatlan kemény élethelyzet ez.

2022. dec. 4. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!