Hogy lehet, hogy elvileg Down szindrómás a babám, az
ultrahang mégis tökéletes?
Figyelt kérdés
14 hetes vagyok, 2 hete volt Nifty vérvétel, ami alapján a babám Down szindrómás (magas kockázat 93%). Várjuk a méhlepény biopszia eredményét. Ma dokim megnézte újra a picit és minden értéke tökéletes: tarkóredő, orrcsont, szív, áramlás, agy, méretek, magzatvíz minden... Ez hogy lehet? Nem kellene bármi jelét látni ultrahangon is ha nem egészséges?
Nem feltétlenül, a Down szindrómának vannak fokozatai. Van, akin erőteljesebb mutatkoznak a külső jegyek, van akin kevésbé.
2022. dec. 1. 18:46
2/25 anonim válasza:
Sajnos sokszor az ultrahangon semmi sem utal rá, hogy gond lenne. Ezért is fordul elő, hogy a kisbaba születése után derül ki a rendellenesség. Mert nem mindenki csináltat vértesztet vagy biopsziát.
2022. dec. 1. 19:05
3/25 anonim válasza:
Augusztusban született a barátaink kislánya Down-szindrómásan. Az összes uh-n minden negatív volt, senki nem sejtett semmit. Nem csináltattak prenát vagy nifty-t, csak egy sima kombinált tesztet, az is alacsony kockázatot jelzett. Sajnos van ilyen..
2022. dec. 1. 19:13
4/25 anonim válasza:
Unokatesóm is így volt.
Az uh tökéletes volt.
Anyagilag nifty és társait nem engedhették meg, csak a sima kombinált 15ezres vérvételt, az is alacsony kockázatú lett.
Mikor megszült, akkor derült ki, hogy down-os a baba.
Ők ott is hagyták a kórházban, nem tudtak volna ezzel együtt élni (ne engem ítéljetek el emiatt, én csak leírtam).
Igaz ez 5 éve volt.
2022. dec. 1. 19:21
5/25 anonim válasza:
A 2. és 3. válaszolónál a pont. Sajnos.
Sajnálom a történteket.
2022. dec. 1. 19:25
6/25 anonim válasza:
Emiatt a sztorik miatt csináltatok nip tesztet mindenképpen.
Köszönöm 3;4
Egyébként azt mondom, hogy egy down baba midnen szempomtból dragább, nem csak anyagilag, mint egy nipt…
Kérdező, nagyon sajnálom😞
2022. dec. 1. 19:43
7/25 anonim válasza:
A Nifty sokkal biztosabb, mint az uh. Nem véletlen, hogy ma is születnek néha Down-szindrómások. Az anyukákat megnyugtatja a genetikai uh vizsgálat, mert nincs feltűnő eltérés, és nem mennek komolyabb vizsgálatra, ami igazolná.
2022. dec. 1. 19:44
8/25 anonim válasza:
Lehet mozaik Down is.
2022. dec. 1. 20:05
9/25 anonim válasza:
Nagyon szomorú 3-4-es. Én is pont ezért csináltattam prenát. A kombinált teszt nem megbízható, csak egy kockázatbecslés, ami vagy bejön, vagy nem. Tudom, van ezen kívül több betegség, de amit ki lehet szűrni, azt szűrjük ki. Semmiképpen nem tartottam volna meg down szindrómás babát.
2022. dec. 1. 21:35
10/25 babyboom567 válasza:
A kolléganőmnek, 1:6 lett a kombinált teszt eredménye, és ciszták voltak a baba agyában, veséjében,hatalmas tarkóredővel.Az orvosok megmondták neki, hogy ne reménykedjen,nagyon nagyon rossz az eredmény.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!