Tul magas az afp ertekem 2,65. es az arany 1:195hoz a down szindromanal. A 12. heti gen. Ultrahangom negativ volt, vagyis mindne ok. Aggodnom kellene?
A magas afp nyitott gerincre,-koponyára,-hasfalra utal. Az alacsonynál szokott megnőni a down-kór kockázata. Biztosan jól nézted?
Különben nekem alacsony volt, a határérték alatt és egészséges kislányom született 7 hónapja. 12 heti kombinált teszten én is voltam és az negatív lett.
nekem is alacsony lett az afp, viszont az ultrhangon normalis erteki voltak a babonak. nekem az Uh-s magzatvizvetelt javasolt. a sajat nodokimmal atbeszelve a dolgokat mert latta h kiult az aggodalom az arcomon ugy dontottunk h varunk a 19ik hetig, h h fejlodik a baba. a baba rendesen fejlodott, igy nem csinatattuk meg a magzatvizvetelt. ma egy egeszseges 5 hetes baba anyukaja vagyok.
sok sikert
Nekem is 2,65 volt, és nagyon meg voltunk ijedve:(.
Hiába nyugtatott a doki, hogy ultrahangon nem lát semmi rendelleneset nem nagyon hittem el...
Kértem a dokimtól beutalót Bpestre a Máv kórházba, ott van az ország egyik legjobb genetikai ultrahangosa Dr.Hajdú Krisztina, minket ő nyugtatott meg:).
Ápr.29-én született a kisfiam "egészséges mint a makk:)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!