Átfáztam az éjszaka, mert véletlen szellőztetés közben elaludtam. (Extra aluszékony vagyok mostanában.) Arra keltem, hogy nagyon fázok, ezért elrohantam egy forró zuhanyért. A pocakot kihagytam belőle, oda nem ment víz (már nagy a pocakom, így ki tudtam kerülni). Egyedül az oldalamon lecsorgó víz érhette. Kiszálltam a kádból és ellenőrzésképp meghőmérőztem a bőröm. A pocakomnál 36-36,6-ot mutatott, a oldalamon 37,1-et. Viszont volt hely a testemen (például a mellem vagy alatta egy picivel), ahol 38 feletti hőmérsékletet mutatott). Most eléggé megijedtem, hogy ez kárt tehet a babában, vagy ez túl paramami? Olvastam, hogy a forró fürdő tilos, de nagyon nem akartam megfázni sem.:/ 33 hetes terhes vagyok egyébként.
A megfázást még mindig a vírus okozza, nem a hideg. Ezt jegyezd meg, mert halálra fognak majd cseszegetni, hogy megfázik a gyerek. Amúgy zuhanyoztál vagy fürdőt vettél? Ha zuhanyoztál semmi nem lesz (ha fürödtél sem, de ez nem ajánlott), én végig forróval zuhiztam.
2022. dec. 1. 08:41
2/11 anonim válasza:
Ha ez megnyugtat én végig kádban fürödtem. Nem forró vízben. De azért nem faztam benne 😁
Semmi bajunk nem lett. Túl is hordtam a babát. Azóta 5,5 éves rosszcsont kisfiú ☺️
2022. dec. 1. 09:12
3/11 anonim válasza:
Semmi bajotok nem lesz.
Amúgy igen, az igaz, hogy a megfázást vírusok okozzák, de a hidegnek vannak bizonyos immunrendszert gyengítő hatásai, ezért lehet "megfázni".
2022. dec. 1. 09:17
4/11 anonim válasza:
Minden este kádfürdőt veszek sós meleg vízben, orvosi javaslatra, mert terhessegi isiászom van. Semmi bajunk. 27hkm
2022. dec. 1. 09:29
5/11 anonim válasza:
3. Igen, olyan környezetet teremt, ami jobb a vírusoknak, de ha nincs olyan a környezetedben aki fertőzne, nem leszel beteg. És szerintem kevés olyan volt a kérdező szobájában. Na mindegy, nem is ez volt a kérdés, a lényeg hogy kutya baja lesz :)
2022. dec. 1. 09:48
6/11 anonim válasza:
Komolyan végighőmérőzöd a hasadat tusolás után? 🤣 oké.
De amúgy hideg vízben tusolsz, vagy mi??
Semmi baja nem lesz.
2022. dec. 1. 09:51
7/11 anonim válasza:
Nem lesz bajod, de hanyagold a kádban fürdést és inkább zuhanyozz.
A 35 fok feletti fürdő víz “tilos” mivel ha sokáig ülsz a vízbe akkor a magzat víz is melegszik ami nyilván nem jó a gyereknek.. illetve utolsó pár hétben beindíthatja a szülést, plussz ilyenkor nagyobb a fertőzés veszély is, amit a meleg szintén megkönnyít.
Én is szoktam fürödni kádba mert amúgy imádok kádban fürdeni és én a forrót szeretem, de most terhesség alatt annyi hogy nem forró a víz, illetve ha melegebb nem sokat vagyok benne, csak tényleg lemosom magam és megyek is ki! De inkább a zuhanyzást részesítem előnyben!
22 hkm
2022. dec. 1. 10:08
8/11 anonim válasza:
5. A szervezetedben is benne lehet a vírus, ami el tud szaporodni, ha legyengül az immunrendszered.
2022. dec. 1. 10:28
9/11 anonim válasza:
8. Rendben, akkor rettegjetek a hidegtől, jó magyar szokás szerint, nekem tök mindegy :)
2022. dec. 1. 11:12
10/11 anonim válasza:
Azért ne mond már, hogy ha mezítláb van a hidegben a gyerek vagy pulcsiban arfujja a szél nem lesz beteg, ha nincs virusos kozegben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!