Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet gond egy forró fürdőből?

Lehet gond egy forró fürdőből?

Figyelt kérdés
Átfáztam az éjszaka, mert véletlen szellőztetés közben elaludtam. (Extra aluszékony vagyok mostanában.) Arra keltem, hogy nagyon fázok, ezért elrohantam egy forró zuhanyért. A pocakot kihagytam belőle, oda nem ment víz (már nagy a pocakom, így ki tudtam kerülni). Egyedül az oldalamon lecsorgó víz érhette. Kiszálltam a kádból és ellenőrzésképp meghőmérőztem a bőröm. A pocakomnál 36-36,6-ot mutatott, a oldalamon 37,1-et. Viszont volt hely a testemen (például a mellem vagy alatta egy picivel), ahol 38 feletti hőmérsékletet mutatott). Most eléggé megijedtem, hogy ez kárt tehet a babában, vagy ez túl paramami? Olvastam, hogy a forró fürdő tilos, de nagyon nem akartam megfázni sem.:/ 33 hetes terhes vagyok egyébként.

2022. dec. 1. 08:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
A megfázást még mindig a vírus okozza, nem a hideg. Ezt jegyezd meg, mert halálra fognak majd cseszegetni, hogy megfázik a gyerek. Amúgy zuhanyoztál vagy fürdőt vettél? Ha zuhanyoztál semmi nem lesz (ha fürödtél sem, de ez nem ajánlott), én végig forróval zuhiztam.
2022. dec. 1. 08:41
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Ha ez megnyugtat én végig kádban fürödtem. Nem forró vízben. De azért nem faztam benne 😁

Semmi bajunk nem lett. Túl is hordtam a babát. Azóta 5,5 éves rosszcsont kisfiú ☺️

2022. dec. 1. 09:12
 3/11 anonim ***** válasza:
32%

Semmi bajotok nem lesz.

Amúgy igen, az igaz, hogy a megfázást vírusok okozzák, de a hidegnek vannak bizonyos immunrendszert gyengítő hatásai, ezért lehet "megfázni".

2022. dec. 1. 09:17
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Minden este kádfürdőt veszek sós meleg vízben, orvosi javaslatra, mert terhessegi isiászom van. Semmi bajunk. 27hkm
2022. dec. 1. 09:29
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
3. Igen, olyan környezetet teremt, ami jobb a vírusoknak, de ha nincs olyan a környezetedben aki fertőzne, nem leszel beteg. És szerintem kevés olyan volt a kérdező szobájában. Na mindegy, nem is ez volt a kérdés, a lényeg hogy kutya baja lesz :)
2022. dec. 1. 09:48
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

Komolyan végighőmérőzöd a hasadat tusolás után? 🤣 oké.

De amúgy hideg vízben tusolsz, vagy mi??

Semmi baja nem lesz.

2022. dec. 1. 09:51
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem lesz bajod, de hanyagold a kádban fürdést és inkább zuhanyozz.

A 35 fok feletti fürdő víz “tilos” mivel ha sokáig ülsz a vízbe akkor a magzat víz is melegszik ami nyilván nem jó a gyereknek.. illetve utolsó pár hétben beindíthatja a szülést, plussz ilyenkor nagyobb a fertőzés veszély is, amit a meleg szintén megkönnyít.

Én is szoktam fürödni kádba mert amúgy imádok kádban fürdeni és én a forrót szeretem, de most terhesség alatt annyi hogy nem forró a víz, illetve ha melegebb nem sokat vagyok benne, csak tényleg lemosom magam és megyek is ki! De inkább a zuhanyzást részesítem előnyben!

22 hkm

2022. dec. 1. 10:08
 8/11 anonim ***** válasza:
66%
5. A szervezetedben is benne lehet a vírus, ami el tud szaporodni, ha legyengül az immunrendszered.
2022. dec. 1. 10:28
 9/11 anonim ***** válasza:
59%
8. Rendben, akkor rettegjetek a hidegtől, jó magyar szokás szerint, nekem tök mindegy :)
2022. dec. 1. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:
61%
Azért ne mond már, hogy ha mezítláb van a hidegben a gyerek vagy pulcsiban arfujja a szél nem lesz beteg, ha nincs virusos kozegben.
2022. dec. 1. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!