Gyed-kérdés megint! De azért válaszolna vki hozzáértő?
Második babámat várom 2011 májusra és az első után 2011 februárban jár le a gyedem.Hogy fogják számolni a gyedet ill. tgyást(elsővel is kaptam mindkettőt),mi lesz az alap?Az eredeti jövedelmem ami még az első előtt volt,vagy a 2010-es év átlagjövedelme,tehát a gyedem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Elnézést kérek, de szerintem Te is tévedtél már.
Nem vettem figyelembe, hogy nincs 180 napi jövedelme.
Ezzel foglalkozom már egy ideje.
Köszönöm szépen.
Ha hamarabb jönne a baba, pl. csak 3 hét a bérezett bér, akkor az lesz az alap?
Most max. gyedet kapok.
Akkor érdemes arra a két hónapra csak gyest kapni?
Ha legalább egy hónapnyi a bérezett napok száma, akkor ugyanúgy max. gyed lesz?
br. bérem több, mint 200 e ft.
Kérlek még erre válaszolj.
Most nagyon nem nyugtattál meg.
Mégegyszer köszi a választ.
Az a helyzet, hogy ha van tényleges kifizetés a szülés előtt, akkor mindenképpen azt veszik alapul. Vagyis ha ez 3 hét, akkor annyi lesz az alap. Ha 2 hónap, akkor annyi.
Te rosszul semmiképpen nem járhatsz, mert így is úgy is a max. gyedet fogsz kapni, csak a szülés előtt nem mindegy, hogy teljes bért kapsz (bruttó 200), vagy csak gyest (bruttó 28500). Akármelyiket választod a gyed biztosan a max. lesz:)
Köszönöm szépen.
Akkor jól értem:
- ha csak mondjuk 15 napom bérezett, akkor is a bruttó 220.000 ft lesz az alap, nem a törthónap????
Azaz mindenképpen próbáljam kivenni a felgyülemlett szabijaimat.
Köszönöm szépen!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!