Sajnos lecsúszott nagy mennyiségű alkohol a terhességem 4-5. hetében. Sajnos nem tudtam róla és érdekelne lesz-e valami baja?
Figyelt kérdés
Sziasztok anyukák! Tudom, hogy sokan meg fogtok kövezni, de már nem tudok ellene semmit tenni, megtörtént. Váratlanul jött a baba, a menzeszem rendszertelen, így az utolsó ciklusom első napját követő 4 hét + 2 napján nagy! mennyiségű tömény alkoholt ittam, mert aznap este báloztunk. Mivel nem jött meg továbbra sem, csináltam egy digitális terhességi tesztet és ledöbbenésemre pozitív 2-3 hét lett.Mivel a teszt ennyit mutatott nem idegeskedtem, mert amíg a magzat 2 hetes addig történik a beágyazódás, vagy egészséges, vagy elhal. Természetesen örültünk a babának. Pénteken voltunk nőgyógyásznál, a magzat 10 hetes, mozog, él. Utána jöttem rá, hogy ugye a menzeszemtől kell számítani+ 14 nap ovuláció+ 14 nap beágyazódás, azt követő 2. estén ittam. Ideges vagyok, sírok, nem bírok aludni, állandóan az ezzel kapcsolatos olvasmányokat bújom, félek, hogy kárt tettem benne és fogyatékos lesz. Természetesen a terhességi tesztem óta terhesvitamint szedek, nem dohányzom, nem iszom. Genetikai ultrahangra jövőhéten megyek, akkor tudok orvossal beszélni erről. Kérem mellőzétek a kioktató kommenteket. Köszönöm!2022. nov. 29. 17:15
11/20 anonim válasza:
Nyugi!!!!!
Semmi gond:)
Arra figyelj, hogy mostantól óvatosan… egy deci vörösbort még szokott az orvos javasolni, mondjuk hetente a vége fele.. de azért kérdezz rá:)
Aranyos vagy, hogy ennyire a lelkeden viseled a pici sorsát! Jó anyuka leszel:)
12/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat. Jövő héten genetikai uh-ra megyek, remélem minden a legnagyobb rendben lesz vele :)
2022. dec. 6. 20:38
13/20 A kérdező kommentje:
Túl vagyunk a 12. hetes uh-n. Minden rendben van vele, szépen fejlődik, eltérés nem volt. 70 százalék, hogy kisfiú.
2022. dec. 14. 17:52
15/20 A kérdező kommentje:
34 hetes vagyok folyamatosan fogyó magzatvízzel. Nem tudom, hogy mitől kevesebb, lehet méhlepényelégtelenség vagy a babának is lehet. Ha az én hibámból adódik soha nem bocsátok meg magamnak. Nehéz túlélni a napokat, hogy nem tudni mi lesz. Pedig eddig egészségesnek mondták...
2023. máj. 12. 03:12
16/20 anonim válasza:
Még méhlepényed sem volt amikor ittál. Előfordul az ilyen, ez nem az anya hibája. Nagyon sajnálom, remélem egy 3 hetet még kihúztok, de tudd, hogy nem tettél semmi rosszat.
17/20 anonim válasza:
Sajnálom, hogy ez van, de ennek az akkori ivászatodhoz semmi köze. Ha nem tudsz azon túllépni, keress fel egy pszichológust, mert ez a gyerekkel való kapcsolatodat is megmérgezheti. Igen, az állandó önvád is káros.
Bízz a legjobbakban! Reméljük, még minél tovább bent marad, de ha most születne, már akkor is elég jó eselye lenne egy egészséges életre.
18/20 A kérdező kommentje:
40+1 hetes vagyok,holnap indítják a szülést. Remélem minden rendben lesz :)
2023. jún. 18. 21:16
19/20 anonim válasza:
15-re
Normális èlettanilag, hogy fogynia kell a magzatvíznek
1,5 l-ről a végére fél liter lesz kb.
Hajrá…
Menni fog minden mint a karikacsapás😇🥰🥰
20/20 A kérdező kommentje:
Egészséges kisfiam született, nyugodt és nagyétvágyú :)
2023. jún. 27. 21:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!