Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sajnos lecsúszott nagy mennyis...

Sajnos lecsúszott nagy mennyiségű alkohol a terhességem 4-5. hetében. Sajnos nem tudtam róla és érdekelne lesz-e valami baja?

Figyelt kérdés
Sziasztok anyukák! Tudom, hogy sokan meg fogtok kövezni, de már nem tudok ellene semmit tenni, megtörtént. Váratlanul jött a baba, a menzeszem rendszertelen, így az utolsó ciklusom első napját követő 4 hét + 2 napján nagy! mennyiségű tömény alkoholt ittam, mert aznap este báloztunk. Mivel nem jött meg továbbra sem, csináltam egy digitális terhességi tesztet és ledöbbenésemre pozitív 2-3 hét lett.Mivel a teszt ennyit mutatott nem idegeskedtem, mert amíg a magzat 2 hetes addig történik a beágyazódás, vagy egészséges, vagy elhal. Természetesen örültünk a babának. Pénteken voltunk nőgyógyásznál, a magzat 10 hetes, mozog, él. Utána jöttem rá, hogy ugye a menzeszemtől kell számítani+ 14 nap ovuláció+ 14 nap beágyazódás, azt követő 2. estén ittam. Ideges vagyok, sírok, nem bírok aludni, állandóan az ezzel kapcsolatos olvasmányokat bújom, félek, hogy kárt tettem benne és fogyatékos lesz. Természetesen a terhességi tesztem óta terhesvitamint szedek, nem dohányzom, nem iszom. Genetikai ultrahangra jövőhéten megyek, akkor tudok orvossal beszélni erről. Kérem mellőzétek a kioktató kommenteket. Köszönöm!

2022. nov. 29. 17:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Jelenleg még nincsen összeköttetés az embrió és közötted. Semmi gond nem lesz belőle. Ettől függetlenül mostantól inkább tartózkodj a káros dolgoktól.
2022. nov. 29. 17:18
 2/20 anonim ***** válasza:
89%
Elvileg nem lesz, de mostantól inkább kerüld az alkoholt.
2022. nov. 29. 17:19
 3/20 anonim ***** válasza:
77%

"Természetesen a terhességi tesztem óta terhesvitamint szedek, nem dohányzom, nem iszom. "

Nem lesz gond, a méhlepény 10. Hét körül alakul ki.

Amúgy vannak akik végig isszák, dohányozzák a terhességüket és nem lesz baj, úgyhogy nyugodj meg. Ami megtörtént, megtörtént, most már előre nézz.

2022. nov. 29. 17:23
 4/20 anonim ***** válasza:
94%
Dehogy kövezünk meg, semmi rosszat nem tettél. Szerintem ebbe nagyon sokat belefutnak. Nem lesz baj, nyugi! :)
2022. nov. 29. 17:29
 5/20 anonim ***** válasza:
83%

A méhlepény most kezd kialakulni, a 12. Hétre veszi át a szerepet.

Ha baja lett volna meg sem maradt.

A mindent vagy semmit elve áll fenn.

( gondolj bele mennyi ideig simán egy petrivsészében is elfejlődgetnek -lombik)

Nyugi…

Ezután figyelj oda.

Nálunk is a tesztet megelőző 2 nap nagy party volt….

Sosem dohányzom, de akkor még vizipipáztam is..

Nem lett baja a gyereknek, màr 4 éves elmúlt.

2022. nov. 29. 17:43
 6/20 anonim ***** válasza:
86%
Nem lesz semmi baj.
2022. nov. 29. 17:44
 7/20 anonim ***** válasza:
90%

Így van, ilyen korai terhességnél, ha baj lenne, elment volna. Mostmár viselkedj jó kismama módjára 😁

Ha a genetikain ne adj Isten kiderülne valami, ne vádold magad, mert az biztos, hogy nem az alkohol miatt volt. Nyilván a folsav például jól jött volna, de senki nem szed vitamint, aki nem készül terhességre, mégis többségében egészséges gyerekek születnek.

2022. nov. 29. 18:00
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nem lesz. Én is így jártam. Karácsonykor vérzésem volt (mint utólag kiderült nem menzesz), szilveszterkor ittam. Jó nem sokat csak fél üveg pezsgőt meg kis bort. Aztán 1 hét múlva kiderült a turpisság. Akkor voltam 6 hetes. Én is be voltam parázva de a doki megnyugtatott. Azt mondta még nincs összeköttetés és akkor lenne baj ha masszívan innék végig 😅
2022. nov. 29. 20:09
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
8 vagyok. Az kimaradt hogy azóta már 3 éves a kicsikém és makk egészséges. Na jó most épp náthás de amúgy semmi baja🤣
2022. nov. 29. 20:11
 10/20 anonim ***** válasza:
85%
Ne érezd magad rosszul, ilyen korán még nincs kapcsolat közöttetek. Jó babavárást! :-)
2022. nov. 29. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!