Magas a tsh miatt lehet baja a babának?
Én is pajzsmirigy alulműködéses vagyok. Elvileg okozhat vetélést a magas tsh, de szerintem ez még nem magas annyira, hogy problémát okozzon, viszont biztos emel majd az adagon, hogy minden rendben menjen.
Illetve az enyém azt mondta, hogy 6 hetente nézni is kell terhesség alatt.
Szia. Nekem a 7.héten volt 3,9 a tsh-m, azelőtt sosem volt vele gondom. Akkor ástam bele jobban magam a témába, és ha te is kicsit jobban megfigyeled, nagyon sok várandós nő kér segítséget itt, azzal a problémával, hogy a terhességük elején magasabb lett a tsh. Nagyon gyakori, hogy megemelkedik az első trimeszterben, még annak is (lásd. pl én is), akinek amúgy nincs pajzsmirigy betegsége, nem hogy annak, aki már eddig is küszködött vele.
Ne aggódj, be fogják állítani a gyógyszert, hogy megint a normál tartományba legyen, ennyitől még nem lesz baja a babának, hisz nem olyan kirívóan magas. Az kb 10 felett kezdődik...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!