Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas a tsh miatt lehet baja...

Magas a tsh miatt lehet baja a babának?

Figyelt kérdés
Babát várok, körülbelül 5 hetes lehetek, és a tsh-m 5,541. Pajzsmirigy alulműködésem van, ami egy missed ab után derült ki. Már írtam az orvosomnak, de jó lenne olvasni saját tapasztalatot. Szeretném ha meg maradna a pici.

2022. nov. 21. 21:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Kezelve van a pm alulműködésed?
2022. nov. 21. 21:56
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen, eddig Letrox 75 szedtem, majd most lett le váltva syntroxin 75re, körülbelül November 4.-ike óta
2022. nov. 21. 22:41
 3/14 anonim ***** válasza:
Mikor volt nézve a tsh? T3, T4 mennyi?
2022. nov. 22. 03:21
 4/14 anonim ***** válasza:
Terhesség alatt tovább emelkedhet a TSH, mindenképp konzultálj az endokrinológusoddal.
2022. nov. 22. 08:15
 5/14 A kérdező kommentje:
Tegnapi nap lett nézve, és csak a tsh fT4. Az endokrinológusom így kérte. Az fT4 12,19
2022. nov. 22. 08:30
 6/14 anonim ***** válasza:
Akkor emelni fog az adagon.
2022. nov. 22. 08:42
 7/14 anonim ***** válasza:

Én is pajzsmirigy alulműködéses vagyok. Elvileg okozhat vetélést a magas tsh, de szerintem ez még nem magas annyira, hogy problémát okozzon, viszont biztos emel majd az adagon, hogy minden rendben menjen.

Illetve az enyém azt mondta, hogy 6 hetente nézni is kell terhesség alatt.

2022. nov. 22. 10:19
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, remélem én is, hogy nem lesz semmi baj.
2022. nov. 22. 11:10
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem a 7.héten volt 3,9 a tsh-m, azelőtt sosem volt vele gondom. Akkor ástam bele jobban magam a témába, és ha te is kicsit jobban megfigyeled, nagyon sok várandós nő kér segítséget itt, azzal a problémával, hogy a terhességük elején magasabb lett a tsh. Nagyon gyakori, hogy megemelkedik az első trimeszterben, még annak is (lásd. pl én is), akinek amúgy nincs pajzsmirigy betegsége, nem hogy annak, aki már eddig is küszködött vele.

Ne aggódj, be fogják állítani a gyógyszert, hogy megint a normál tartományba legyen, ennyitől még nem lesz baja a babának, hisz nem olyan kirívóan magas. Az kb 10 felett kezdődik...

2022. nov. 22. 13:32
 10/14 anonim ***** válasza:
Meg kell különböztetni a pajzsmirigy hormonokat a pajzsmirigy működését stimuláló hormontól. Utóbbi a TSH. A T4, ami jóval fontosabb, hogy rendben legyen, ezt a pm termeli és kell a babának, amíg ő azt nem tudja maga előállítani. Ha magasabb a TSH azon nem kell parázni, szerinten mindenkinek emelnek terhesség elején az adagon. A T4 értéke legyen inkább a felső harmadban a megadott tartományban.
2022. nov. 24. 14:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!