Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második trimeszterben előjöhet...

Második trimeszterben előjöhet az eddig csak hírből ismert rosszullét? :- (

Figyelt kérdés
23 hetes vagyok, eddig semmi problémám nem volt. Tegnap délután elkezdtem szédülni, ami estére egy kicsit javult. De ma megint egész nap... Ráadásul úgy is, hogy csak ültem az ágyon. Emellett egy kis émelygés is van. Vérnyomásom rendben, vércukrom rendben. Mindkettőt mértem ma többször is. Lehet front miatt?
2010. szept. 29. 18:22
 1/5 anonim ***** válasza:
A szédülés nem ugyanaz,mint a hírhedt rosszullét (amúgy gratula,hogy megúsztad) Legalábbis nekem az abból állt,hogy egész nap hányingerem volt a fél napot a wc mellett töltöttem,alig ment le valami. Ha eddig bírta a gyomrod,akkor most is fogja,de ilyen szédülések bármikor előfordulhatnak, átmenetileg alacsonyabb a vérnyomásod,mint szokott, akár tényleg front miatt. De ha nem tartós,akkor nem kell megijedni.
2010. szept. 29. 18:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Örülök neki, hogy megúsztam a hányós időszakot. Az sem lehet leányálom!

Ellenben a kérdés kiírásakor -akaratlanul- hazudtam. Most mértem a vércukrom. 8,7. :S Ettől lehet a gyengeség, szédülés?

2010. szept. 29. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Na az már más, figyelni is kell rá rendesen. Én múltkor sétáltam a városban,aztán hazafelé jöttem már,mikor leesett a vércukrom,aztán az 5 perces utat 10 perces pihenőkkel tettem meg,közben minden létező padra leültem :) Pedig ettem meg ittam előtte. Próbálj gyakran enni valamit. Úgyis kevesebb fér már a gyomrodba. A többször kicsit dumát már én is nagyon unom,védőnő,orvos,ismerősök,mindenki ezt fújja,de igazuk van :) A lényeg,hogy próbáld azonos szinten tartani a vércukor szintedet. Egyél sok gyümölcsöt étkezések között,kerüld a nagyon cukros dolgokat (mondom én,aki francia krémes nélkül nem élhetek)
2010. szept. 29. 18:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok egy nagy evő, a terhesség elején az étvágytalanság miatt fogytam 5 kilót, és azóta is ugyanott vagyok. Inkább többször szoktam kevesebbet enni, de én a terhesség előtt is ilyen voltam. Ma viszont megettem két csokit délután, és Fantát is ittam, amit egyáltalán nem szoktam. Viszont felhívtam közben egy ismerősömet, aki eü-s, és azt mondja, ez lehet vérszegénység is, mert a terhesség félidejétől az anya szervezete sokkal több vasat igényel. Még jó, hogy van itthon vas tabletta. Vettem is be, most várom, hogy jobb lesz-e. Addig pedig almát rágok. :)
2010. szept. 29. 18:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Én a 18. hetet taposom, a második babámmal,mindkettővel kb 44 kg voltam amikor teherbe estem, én is szédülős voltam bár nekem a cukrommal nem volt gond, rengeteget ittam és amikor csak jólesett ettem valamit akár éjjel 2-kor is. Mindig hordok magamnál valami édeset csoki, cukor stb, ha rosszul érzem magam csak bekaphassam. Ma azt hittem megörülök annyira fájt a fejem, valószínűleg felment a vérnyomásom erre is figyelj oda, bár nekem az átlag vérnyomásom 90/60 ha ennél magasabb rosszul vagyok!
2010. szept. 29. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!