Mit dolgoztatok kismamaként?
Mennyire volt nehéz, mi változott?
Volt ami miatt azt éreztétek, hogy abba szeretnétek hagyni a munkát?
Szellemi munkát végzek, egy fordítóirodánál.
Nekem addig volt nehéz, amíg rosszulléteim voltak, mert nem tudtam fejben megfelelni. Volt is egy időszak, amikor pár hetet táppénzen voltam. 37 hetes vagyok, novembertől hagytam abba a munkát. Csak azért, hogy egy kicsit pihenjek, felkészüljek a gyerekre. Amúgy még bírtam volna.
Idősek otthonában takarítás étkeztetés mosogatás.
Végig dolgoztam szülés előtt 4 héttel hagytam abba a munkát, mert szabály szerint onnan kezdődött a szülési szabadság. Otthon unatkoztam de legalább kipihentem magam szülés előtt.
Műkörömépítéssel foglalkozom, 36 hetesen hagytam abba. A 35. héttől volt kellemetlen dolgozni, akkor már a kezem is vizesedett, nehéz volt fogni az ecsetet és aprólékos munkát végezni.
Utána még menedzseltem otthon egy teljes ablakcserét a lakáson, majd az ezt követő takarítást is.
Adminisztrációs munka multinál, irodai környezetben de home office lehetőséggel. Az első terhességemnél 32. hétig, másodiknál most 36. hétig dolgoztam (39 hetes vagyok most). Őszintén szólva, nem a munka maga terhelt meg, mert az egyáltalán nem volt megterhelő vagy nehéz, hanem egyszerűen nem voltam ott fejben már így a végére, egy zsigeri ellenállás volt bennem, ha a munkára gondoltam, nem akartam már ezzel foglalkozni, nem érdekeltek az ügyfelek meg a partnerek problémái, egyszerűen nem akartam ezt már tovább csinálni, és ez nehezítette meg. Pedig amúgy nem utálom a munkám, oké, nem szenvedélyem, de alapvetően nem volt soha gondom a hozzáállásommal vagy a motivációval. Mind a két terhességem alatt olyan 29-30. hét környékén kezdett ez az érzés megjelenni, csak most másodszorra a nagy miatt, mert az iroda mellett van a bölcsi, szóval amúgy is kb a bejárat mellett megyek el, és mert amúgy sem tudok mellette úgy pihenni, úgy voltam vele, hogy most egy hónappal tovább maradok.
Kicsit (nagyon) megbántam, amióta nem dolgozom, azóta jobban viselem a terhességet valahogy, kevésbé szenvedek mindenféle fájdalmaktól, pedig az utolsó két hónapban már végig home office-ban voltam én is, szóval nem az van, hogy az irodában görnyedtem a gurulós széken és most pihenek. Csak a mentális teher már nem nyom, és lehet ez már önmagában segít, hogy élvezzem a várandósság utolsó pár hetét :)
Kisgyermeknevelő voltam az első trimeszter végéig, aztán eljöttem táppénzre, mert felütőtte a fejét a covid a szülők között, a hányós, hasmenős,taknyos vírusok a gyerekek körében, így nem akartam kockáztatni.
Aztán a második trimeszterben a napi 4-5 hányás lett a sláger, így maradtam tovább táppénzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!