Nem unatkoztatok az utolsó hetekben, ha már nem dolgoztatok?
A 30. hét óta itthon vagyok már táppénzen, mert nagyon macerás volt bejárnom ingázással dolgozni, sokat keményedtem.
Na, elképzeltem mennyi mindent fogok itthon csinálni és csinálok is, mégis úgy érzem sokszor, hogy unatkozom. Pedig sütök-főzök-takarítok, sosem volt még ilyen csili-vili a ház, olvasok, kézimunkázok, most a kertben tevékenykedem, mióta jobb az idő. Néha megnézek egy filmet, a babaszobát rendeztem be, mindent elökészítettem neki. A szomszédokkal beszélgetek, ha összefutnak.
Szóval nem is arról van szó, hogy nem találok magamnak elfoglaltságot, de sokszor úgy érzem, nincs is kedvem valamibe bele fogni. Talán már kicsit türelmetlen vagyok, várom a babát nagyon, azért nem találok most kedvet másban.
Úgy érzem, tök jó lenne néha elmenni ide-oda, mert hetek óta kb. sehol nem voltam bolton kívül, de ugyebár minden zárva, még egy cukrászdába se tudunk beugrani.
Ti voltatok így?
Én a covid megjelenésekor voltam terhes. Nem így képzeltem a terhességem nagy részét.
Persze jó volt pihenni, olvasni, filmezni, de a férjemen kívül nem nagyon találkoztam senkivel v.csak rövid időre. A férjemmel se tudtuk kihasználni az utolsó kettesben töltött hònapokat pl.étterem, mozi stb..
Én megszenvedtem.
Én a 10. héttől vagyok itthon, mert sajnos létszámleépítés volt a munkahelyemen a covid miatt. (Meg tudtam volna oldani, hogy részmunkaidőben maradjak, de nem akartam variálni, sem bejelenteni még a terhességet. A családnak is csak a 18. héten jelentettük be, mivel velük sem találkoztunk sűrűn.)
Én nagyon élvezem az itthon létet, jól kipihenem magam előre, mert ha meglesz a baba néhány hónapig biztos nem fogok rendesen aludni. Nagyjából én is annyit csinálok itthon, mint mindenki: háztartás, pihenés, séta, bevásárlás, olvasás, néha filmet nézek, előkészítem a baba cuccokat. De annyira jó, hogy nincs időhöz kötve semmi, mindig csak annyit haladok, amennyi aznap jól esik. Szerintem még soha nem volt ilyen nyugis időszakom, gyerekkoromban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!