Mikor közöljem a munkahelyen, hogy babát várok?
Jelenleg 6 hetes terhes vagyok, még csak a párommal tudjuk, szeretnénk megvárni a bejelentéssel a 12. hetet. Azonban veszélyeztett terhes vagyok, így a doki azonnal el fog küldeni a 12. héten táppénzre.
A munkahelyemen 2 éve vezető beosztásban vagyok (nem arra játszottam, hogy gyorsan elmegyek szülni jó pozícióból, így alakult), és biztosan át kell adnom a feladataim, nem tehetem meg, hogy a 12. héten bejelentem, hogy holnaptól nem jövök. Félek hamarabb elmondani, viszont kínos titkolni, mivel számítanak a munkámra, egyre több feladatot kapok, úgy gondolják, évekig itt leszek még.
Ha viszont ne adj Isten megszakad a terhesség, lehetséges, hogy kellemetlen környezetben kell tovább folytatnom a munkám a trauma után.
Ti hogyan kezelnétek a helyzetet?

A hetedik héttől 5% a vetélés esélye a down kóré, meg ahogy néztem nagyon kicsi.
Én akkor mondanám el.

Ezt én se értem, hogy vagy veszelyeztett ha nem vett tappenzre.
Én 5-6 héten véreztem, nőgyógyász egyből adta a papirt amivel a hazi dokihoz mentem, felvett 9-es koddal, masnap betelefonaltam h mi a helyzet. Azóta itthon vagyok.
Igaz 2 honap volt mire talaltak vkit a helyemre, de leszarom az o dolguk ezt elintezni.

Vezető beosztásban igyekszik az ember felelősen gondolkozni és intézkedni, mert nagy eséllyel vissza is szeretné kapni a munkakörét.
Nem mindegy miért vagy veszélyeztetett, tehát eleve a táppénz sem "kötelező".
Én speciel korábbi vetélés miatt lettem az automatikusan, de mivel minden tökéletesen alakult a babóval, így igazából végig dolgozhattam.
Jelenleg 36 hetes vagyok, még mindig nyomom. Szeretnék ide visszakerülni, a saját pozíciómba, így mindent megtettem, hogy visszavárjanak. Én a helyedben lehet hamar elmondanám, hogy babát várok, mert így tudják, hogy miért járkálsz el, illetve ha valami gebasz lenne (akár csak az, hogy tényleg indokolt otthon maradnod), akkor könnyebben készülnek ők is. Nem mellesleg, ha van HO lehetőség, próbálkozz be vele, lehet így könnyebb lesz az átmenet mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!