Benti cicusom van így nem érintkezik kinti macsekokkal. Minden nap takaritva van az alom alatta. Gondoljátok hogy így nem lehet baja a babának?

én sajnos sokszor megjártam a genetikai tanácsadást és UH-t, mert volt egy macskánk. benti volt ő is. kölcsön adtuk egy ideje.
soha többet nem szeretném átélni azokat a heteket, amikor rossz teszteredményeket kaptam, és vártam a magyarázatokra, hogy ez most mi is, már megint mit találtak.
még pocakban van,(már nem sokáig), de imádkozom hogy ne legyen semmi baja, elméletileg nem találtak semmit.
ez csak az én esetem, remélem te szerencsésebb leszel.

Ilyenkor vérvizsgálattal ellenőrzik, hogy átestél -e a fertőzésen. Mert, ha már életedben átestél, akkor nem kell aggódnod, újból nem eshetsz át rajta.
Ha nem estél át rajta, akkor óvatosabbnak kell lenni. Ne Te takarítsad az almot.
Nekem 25 éve vannak cicáim - benti, kinti - és érdekes, de sosem estem át ezen a fertőzésen.
A mostani cicám 5 éve él velünk, de én nem szabadultam meg tőle, pedig folyamatosan kérte az orvos. Ő is családtag, szobacica csak macskatápon él, nyers húst nem kap.
Rendszeresen újravizsgálták, hogy megfertőződtem -e most a betegséggel, de szerencsére a 25. hétig nem. Addig a legveszélyesebb, ha megkapod.
Egyébként a zöldségektől, gyümölcsöktől, nyers hústól éppúgy megbetegedhetsz, ha éppen nem nagyobb az esélye. Ezért ezeket nagyon alaposan meg kell mosni felhasználás előtt.
38. hetes kismama

Szia.
Egyet tudni kell:Te MÁR átestél a fertőzésen,és immunis vagy rá,hogy miért?mert az elsők között,ha cicatartó vagy,ezen a betegségen esel át,semmi okod az aggódásra,így a kisbabád is immunissá válik rá.Úgyhogy no para,de említsd meg a dokidnak,hogy benti cicód van,mert ilyenkor azért a bizti kedvéért szoktak mint előttem is írták,egy vizsgálatot csinálni,ez az orvosi része.
Valamint egyet ne felejts el:Ezelőtt 10 évvel,nem megyek messzebbre az emberek a koszt-kosszal ették,vidéken a mai napig,miután a földben túrkáltak csak ímmel-ámmal leöblítették vízzel a kezüket és két kézzel megették a fasírozottat,meg a kenyeret,a kismama még 9 hónaposan is kint szüretelt 10 órákat,és kutya baja sem volt.
Sztem ebből vond le a megfelelő következtetéseket.
Boldog Békés Karácsonyt és Egészséges Babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!