Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól számítják a terhességet?

Mikortól számítják a terhességet?

Figyelt kérdés

Az utolsó menstruációt veszik figyelembe akkor is ha tudom a pontos napot amikor foganhatott?

Egy alkalommal voltunk együtt a férjemmel, így biztosra tudom a napot.

2022. okt. 26. 12:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen utolsó menstruáció kezdeti napjátòl
2022. okt. 26. 12:54
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Persze, hogy az utolsó menstruáció első napját. Enis tudom mikor fogant mert csak 2x voltunk együtt. Ezért is volt nyugodt a doktorno, hogy egy héttel kisebb, de attól még ugyan úgy számolják. Csak később lehet korrigalnak a szülés várható dátuman
2022. okt. 26. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Azt tuti nem tudod biztosan, hogy mikor fogant - kivéve ha mesterséges úton történt.

Mint írod is, az aktus napját tudod pontosan - de a fogantatásét nem, ne keverjük már a szezont a fazonnal...

Szíval igen, utolsó menstruáció első napjától.

2022. okt. 26. 13:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte a menstruációdtól, de ha az embrió mérete attól eltér (és nem azért, mert elmaradt a fejlődésben), akkor 12 hetesen újraszámolják.

Az, hogy mikor voltatok együtt, meg mikor fogantál meg, két külön dolog. Ott lehet néhány nap eltérés, mert a peteérésed nem feltétlen akkor volt, a spermiumok pedig napokig életképesek odabent.

2022. okt. 26. 17:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó menstruációtól számítják! Majd a 12. héten genetikai tanácsadáson méret alapján átírták a szülés várható időpontját. Nekem így volt egy hét eltérés a kettő között.

A fogantatás és az aktus között pedig valóban különbség van, hiszen a spermiumok napokig életképesek, extrém esetben akár 7 napig is...

2022. okt. 27. 10:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Mindig az(utolsó)menstruáció első napjától, még nekem is pedig lombikos vagyok.

Ígyvan néha korrigálják majd a magzat méretéből adódóan.

2022. okt. 27. 16:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is lombikos vagyok, sosem számolták menstruációtól a terhességem. Nekem a punkció napja volt a mérvadó (akkor volt 2 hetes terhesség). Neked hányadik ciklusnapon volt a leszívás? Nekem 19. Ha neked 14-en, akkor ez a számolás épp egybeesik az utolsó menstruációddal.

2022. okt. 27. 16:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem a 17.napon volt.

Pénteki nap volt így én mindig akkor számolom a "hét fordulót"

10 hetesen a doki a mérete miatt az mondta vasárnap van "forduló"

Majd a 12.heti genetikain napra pontos volt,most a 18.heti genetikain a mérete miatt +2 napot rátettek így az szerint szerdán van de maradok a pénteknél🙂 azt szoktam meg.

Te hány hetes vagy?

2022. okt. 27. 17:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem csütörtök a fordulóm, így ma vagyok 23 hetes. 🙂

Nálam viszont a 16. héten alkotott a saját dokim: 2 nappal előrehozta a szülés várható idejét, ami a reprodukciós intézetben is már adott volt, és amit a 12 hetes genetikain is jóváhagytak. Szimplán elnézte a naptárt, amin számolt. 😄 Hiába virított ott minden addigi leletemen a helyes dátum.

2022. okt. 27. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!