Mit tehetnék, mivel enyhítsem ezt a fájdalmat?
Nagyon fáj a hátam, a derekamnál lent szúr, nyilal.
22 hetes veszélyeztetett terhes vagyok.
Nagyon kellemetlen feküdni sem tudok.:*((
Valami krém vagy kenőcs, ami enyhíti ezt a fájdalmat?
Kérlek segítsetek.
Ha nincsen szervi oka,csak a hormonok és a baba súlya okozza, akkor terhestorna vagy jóga, illetve pocak támasz esetleg segíthet.
A torna nyilván orvosi konzultáció után ajánlott, ha veszélyeztetett vagy. A pocaktámaszból pedig sok féle lehetőség van, de akár egy rugalmas hordozókendő is használható a célra. Ami még nekem sokat segített az a fitness labdán való ülés. Valahogy más olyankor a terhelés és kevésbé fáj, elmúlik a fájdalom legalábbis egy kis időre. De állandó fájdalom mellett már ez is sokat segít.
Pihenéshez általában az oldalt fekvés szokott jó lenni (a másik oldalon, mint ami fáj), plusz tegyél egy nagypárnát a két térded, combod közé. Így egyenes lesz a derekad.
Illetve hasznos lazító gyakorlat, ha háton fekszel valami keményebb felületen (pl. takarót a földre), felhúzott talpakkal és óvatosan döntögeted az összezárt térdeid jobbra, balra. Rá fogsz jönni, melyik irányba csökken a fájdalom (ha ez használ) és akkor érdemes úgy pihenni. (Már ha persze bírsz háton feküdni terhesen, mert nem mindenki tud.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!