Honnan kapjuk el a gombás fertőzést terhesen?

Szia!
Én is hiperérzékeny voltam, vagyok ilyenekre. A klotyóban a visszacsapódó cseppecskék is tudnak ilyet okozni!
Üdv

Sajnos, ilyenkor még könnyebben elkaphatjuk, főleg akinek hajlama van rá. Én most vagyok 37 hetes, de az egész várandósságom alatt ez gyötör, most így szülés előtt a doki a Kliont írta fel, amit úgy érzek, most tényleg segít, de eddig semmi sem volt jó, és én is annyira vigyázok, mint te!
Boldog karácsonyt!

Szia!
Nálam is uez volt. Állítólag a hüvely PH-ja megváltozik ilyenkor, és emiatt érzékenyebbek a terhesek a gombás fertőzésre, de általában minden fertőzésre is. A doki szerint ne is menjek nyílvános helyen vécére, vagy ha elkerülhetetlen, béleljem ki a vécét papírral, hogy a cseppek ne csapódjanak vissza. Sőt azt is mondta, hogy fertőtlenítsem az alsóneműimet. Pl. mossam 90 fokon.
Nálam mindhárom terhességnél volt fertőzésem, de nem okozott gondot a babáknál. Ja, és Pimafucin nevű kúpot kaptam néha, ami használt.
Lehet, hogy ha nem rettegnél annyira a fertőzéstől, nem is kapnád el...Szerintem az agy képes ezeket a dolgokat befolyásolni...
Jobbulást!

Sajnos terhesen bárhol el lehet kapni és bármikor.
Baba előtt nekem összesen egy gombás fertőzésem volt 18 évesen, azt is a kollégiumban szedtem össze, tehát az lett volna a csoda, ha megúszom. Majd évekig semmi.
Terhesen pedig 3szor kijött, pedig semmit nem csináltam másképp, sőt, az első után már sokkal jobban vigyáztam. Ugyanazokon a helyeken jártam, nem ültem rá idegen wc-kre, ugyanolyan fehérneműt használtam, mégis elkaptam ezt-azt. A terhességem utolsó heteiben voltam csupán teljesen panasz és gombamentes, amikor már nem dolgoztam és az otthoni wc-n és mosdón kívül egyáltalán nem használtam mást.

Szia!
Nem elkapod, hanem sajnos a hormonváltozás hatására kialakul! Nekem úgy magyarázta a nőgyógyászom, hogy ezek a gombák alapban ott vannak a hüvelyben, természetes részei a hüvelyflórának, csak nincsenek akkora mennyiségben jelen hogy tünetet, vagy bajt okozzanak. Aztán a hormonváltozás hatására elszaporodhatnak! Szóval hiába is vigyázol annyira, sajnos van amikor nem rajtad múlik!
Bemásolok neked egy cikkrészletet amit a neten találtam:
hormonháztartás változása egyes nők esetében valóban elősegíti a gombás fertőzések kialakulását. A probléma gyakrabban jelentkezik terhesség alatt, fogamzásgátló tabletták szedése mellett, vagy a menstruációt közvetlenül megelőző napokon. Ha néhány hormon szintje a szokásosnál nagyobb, a hüvely enyhén savas közege erősen savassá válik, s ez kiváló táptalaj a sarjadzó gombának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!