Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális, hogy óránként éhes...

Normális, hogy óránként éhes vagyok terhesen? Mit tegyek? Van valami étrend javaslat a neten?

Figyelt kérdés

13 hetes és 4 napos vagyok, pár napja éhen akarok halni. Nem dolgozom, mert veszélyeztetett terhes vagyok, a mozgásom a sétában merül ki, mióta újra van energiám.

Igyekszem változatosan enni, szoktam kesudiót, gyümölcsöt és zöldséget is bevinni, az első 12 hétben ez sajnos nem mindig teljesült, mert nagyon rosszul voltam.

Ma pl így telt a nap:

7-8 óra között: szőlő, 1 kisebb szelet teljeskiőrlésű vajas kenyér (hányinger ellen)

8-9: 1 zabszelet

9-10: 1 kávé

12-13: rántott hús, francia sali

16-17: 1 zöldséges croissant

18-19: 1 teljeskiőrlésű zsemle kocka sajttal, vajjal, sonka, mozarella, uborka

20-21: puki/pufi

Nem a legjobb étrend, de azt gondolom, azért nem olyan rossz, hogy óránként a szédülés kerülgessen. Egy darabig azt hittem, csak “unalom” evés, de korog is a gyomrom illetve szédelgek, így muszáj ennem. 170/64 kg vagyok. Lehet ez cukor gond? A védőnőm minden panaszomra csak legyint, hogy az normális, de ebben nem vagyok biztos. Nem érzem, hogy annyit mozognék, hogy indokolja ezt.

2022. okt. 20. 23:13
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Unatkozol, foglald el magad.
2022. okt. 20. 23:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Néha biztosan! De az, hogy nem dolgozom, nem azt jelenti, hogy semmit nem csinálok, csak üldögélek és várom a percek múlását 😁 Mondjuk az első x hétben vártam, az tuti🤣
2022. okt. 20. 23:39
 3/7 anonim ***** válasza:
52%

Folosleges volt leirni az etkezesi szokasaidat plane azzal a dumaval, hogy "nem a legjobb blabla". Miert, mi lenne a legjobb? Egyel mindent, amit megkivansz! Terhesseg ide vagy oda.

Arra kell figyelni, es azert nem jo orankent enni, mert hosszutavon a cukorbetegseg kialakulasahoz vezet, ha most folyamatosan termelodik az inzulinod. Ennyi. Ugyhogy inkabb kajalj tobbet egyszerre es maradjon ki 3 ora, minthogy a szervezeted folyamatosan terhelve legyen a taplalekkal.

2022. okt. 21. 00:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát, a többi anyuhoz mérten mondom. Bár mindenki mond amit akar… köszönöm a választ, akkor ezen változtatok! Pont azt hittem a sok kicsi evés a jó, bár ma realizáltam, hogy mennyire gyakori.
2022. okt. 21. 00:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokat ettem a savam miatt, mindig volt kéznél háztartási keksz. A többit bepótoltam terhesvitaminnal,mert nem ettem változatosan.
2022. okt. 21. 00:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Anno én is kb óránként éhen akartam halni a 12.-15. het között. Később ez elmult
2022. okt. 21. 06:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is kb. a 4. hónapig folyamatosan éhes voltam. Mondjuk híztam is a 29. hétre már 13 kilót sajnos. De a cukrom rendben van..
2022. okt. 21. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!