Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elég lesz 100. 000 ft a babára?

Elég lesz 100. 000 ft a babára?

Figyelt kérdés
Kiságyat azt kapunk. De minden mást vennünk kell. de szinte mindent használtan akarunk megvenni a kicsinek. ( babakocsi, hordozó, ruhák stb.) Elég lesz rá ennyi pénz?
2008. dec. 23. 18:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Okosan csinálod!! Mi is igy tettünk(használtan vettünk mindent). Mi 80 körül költöttünk de Nekünk a kiságyat is meg kellett venni ráadásul pelenkázósat vettünk. Boldog babavárást és karácsonyt!
2008. dec. 23. 18:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekünk az az igazság nem is a babára kellett sokat költeni, mert mi is nagyon sok mindent kaptunk a rokonoktól és munkatársaktól, hanem magamra költöttem sokat, mert soha nem szerettem a hálóinget és köntöst így nekem azokat is be kellett szereznem a "kórházi csomagba", akkor a gyógyszerek amiket szedni kellett+fogászat terhességi fogíny vérzés miatt, gyógynövényes szájvíz, elmex fogkrém érzékeny fogra mert hiába mostam mással ez a fogkrém vált be a vérzésre.

Úgyhogy nekem közvetve kerül sokba a pici fiú, de nem bánom mert már nagyon várjuk a párommal:))))

31hetes+2 napos kismami

2008. dec. 23. 18:43
 3/7 anonim ***** válasza:
82%

nekunk nagyobb kiadások:

avent isis uno (elektromos, hasznalt) 12 000

angelcare 301 legzesfigyelo (hasznalt) 12 000

ruhak (főleg ujak, par hasznalt) legalabb 50 000

(ebben bennevan a takaró, meg ilyesmi)

pelenka, anyatejtarolo, homero, orrszivo, es

egyeb apróságok: 15 000

cumisuveg melegito, cumisuveg sterilizalo (ujak) 15 000

játékok: 15 000

ööö

latod, mi picit tulfutottuk a szazat, de azert mert az elejen nem tudtam hol kell vasarolni, meg sok olyan dolgot megvettem, ami nem letszukseg, de nekem konnyebbe teszi

meg nem vettunk parasitot, es agynemut, meg matracot

2008. dec. 23. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is sokba került,még akkor is ha a ruhàk 80%-a hasznàlt,és a babakocsi,babaàgy akciosan lett véve.

Viszont nagyon sok mindent megkell ezen kivül venni,ràadàsul igen magadra is költeni kell

Hàt végül is kezdésnek elég,viszont idöközben nagyon sok minden lesz,amit nem vettél meg,de megfogsz!

2008. dec. 23. 21:29
 5/7 anonim ***** válasza:
szerintem használtan is benne lesz 100-ba,de ne vegyél meg feleslegesen semmit. pl. használtan se vegyél egyenlőre mellszívót,mert nem tudod kelleni fog-e.mérleget lehet kölcsönözni stb stb. jól át kell gondolni. inkább nagyobb,62-es rucikat vegyél,mert hamar kinövi a kisebbeket
2008. dec. 23. 22:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi belefértünk ennyibe bőven, igaz, hogy külföldön élünk és nagyon sok dolgot elvileg itt olcsóbban meg lehet kapni.

Kiságyat mi is kaptunk, ruhára sem költöttünk sokat, mert a testvéreimnél voltak babák és a legtöbb dolgot megörököltünk. Illetve a nagyszülőktől is kaptunk ruhákat.

Babakocsit használtan vettünk az ebay-en, átszámítva 9000 forintért (nagyon szép állapotban lévő Graco 3kerekű babakocsi hordozóval), légzésfigyelőt újat vettem, átszámítva 15000-ért, Medela elektromos mellpumpát szintén használtan vettem ebay-ről, átszámítva 6000 ft-ért. Egy-két ruhadarabra még így is szükségünk volt, mint pl overallra, kesztyűre, néhány rugira, valamint egy öltöztető táskára és baldachinra, ezeknek egy részét szintén használtan rendeltem, egy részét újonnan vettem és összesen költöttem rájuk kb. 12000 forintot. Az összes többi kiegészítőt és babaápolási cuccot egy itteni drogériából rendeltem neten keresztül (nem szeretek vásárolgatni, ráadásul a közelben lévő üzletükben nem is volt meg minden, amit szerettem volna) és ott fizettem kb 20ezret, de ebbe tényleg minden benne volt. Két csomag pelus, törlőkendők, vattakorongok, popsikrém, mellápoló, soducrem, cumik, aventes cumisüvegek, cumis lázmérő, szivacs, fürdetők, olajok, ápolókrémek, nekem különböző méretű betétek a szülésre és a melltartóba, eldobható bugyi, babahajkefe, körömvágókészlet, hőmérő vízbe és szobába, egy doboz infacol és egy doboz tápszer tartalékba. És még jónéhány dolog, ami most hirtelen nem jut eszembe, de tényleg rengeteg dolog volt a megrendelő lapon.

A kórházi csomagba nekem is vennem kellett két hálóinget, valamint papucsot, de ezek talán 3000-be kerültek összesen. Mi annyira jól belefértünk a keretbe, hogy a baba születése után még egy elektromos hintát is vettünk, ami kb 7500 ft volt, ezt eredetileg nem szerettük volna, de egy Frisherprice hintáról van szó, ami újonnan került ennyibe, mert le volt árazva nagyon durván, szóval nem tudtam ott hagyni, valamint rendeltem egy szintén új babahordozó kendőt 4500 ft-ért.

Jah, még egy nagyobb tétel volt, amit elfelejtettem eddig említeni: öltöztetőállvány, olyan, amibe be van építve a kád. Ez új volt és kb 15000 ft.

Az otthoni árakat nem ismerem, de az is igaz, hogy itt is lehetett volna a sokszorosát is költeni a gyerekre, vagy akár a kétszeresét is fizethettem volna ugyanezekért a dolgokért. Az én taktikám az volt, hogy rengeteget bújtam a netet és néztem, hogy mi hol jó, elsősorban licitálós termékeket vettem a használtakból. És egyébként mindent kb három hét alatt vettem meg a harmincas hetekben, tehát még az sem volt igaz, hogy hónapokba telt a vásárlás ahhoz, hogy ilyen olcsón megússzam.

2008. dec. 24. 05:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!
2008. dec. 26. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!