Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megjegyzéseket tettek rám,...

Megjegyzéseket tettek rám, túlreagáltam?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen már 5 hetes terhesként elmondtam, hogy babát várok, ugyanis vegyszerek közelében is dolgoztam, és nem akartam kockáztatni. De ugyanúgy dolgozom továbbra is, csak irodában inkább. Van itt egy portás nő aki egyszer, amikor már tudta, hogy terhes vagyok megjegyzést tett a mellemre hogy látja, hogy nőnek. Akkor még nyugtáztam, hogy jól van oké biztosan🤣 Most 12 hetes vagyok jelenleg és megállított, hogy “hát neked meg nem nő a hasad??” Olyan rosszul esett a hangnem is, hogy nekem kb az jött le, mintha valami bajom lenne nekem, vagy a babának, mert nincs hasam😅 Mondtam neki, hogy ilyenkor még hogyan lehetne hasam, meg hogy hagyjon ezekkel a kérdésekkel és ne méregessen engem. Most utólag kicsit bánom, hogy ilyen agresszívan reagáltam, de tényleg nagyon felidegesített ezzel. Szerintem alapjáraton sem teszünk kollegáink testére megjegyzéseket, mert nem illik… Ti mit gondoltok erről?
2022. okt. 17. 09:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Hidd el, lassan heti 2 ilyen megjegyzést kapsz majd minimum, főleg, ha már látványos lesz. Milyen kicsi a hasad, milyen nagy a hasad, milyen fitt vagy ahhoz képest..., nem is híztál. Azért vizesedsz nem? Meddig dolgozol, hogy vagyTOK, kívánós vagy-e, hanyadik hét, érzed már, tudod már a nemét, a nevét, hol szülsz, mikor szülsz, stb.?

Szokj hozzá, mert ha már most fennakadsz, akkor pár hét múlva elküldesz mindenkit a bánatba. :D

Nincs ezek mögött rosszindulat, csak beszélgetne és nem gondol bele, hogy te nem feltétlenül... vagy hogy te aznap azt a kérdést épp huszadszorra válaszolod meg.

2022. okt. 17. 11:25
 12/15 anonim ***** válasza:
81%

Nem akart rosszat, de az biztos, hogy én is agymenést kapok ezektől a kéretlen megjegyzésektől.

22-ik hétig tartottam a súlyom (eleinte sokat hánytam és fogytam is). Jön a férfi(!) kolléga az étkezőasztalhoz, oktatni, hogy ne zabáljak kettő helyett, sok lesz az...

Aztán mások:

-Nagy a hasam, ikrek lesznek csak nem vették észre (150 cm vagyok, könyörgöm, csak kifelé tud szegény gyerek helyezkedni),

-Kicsi a hasam, szemből nem is látszik (ne szemből nézd), biztos minden rendben?

-miért eszem ilyen keveset, gyümölcsökön nem lehet gyereket növeszteni?

-Mi az hogy még dolgozom, veszélyeztetem magam és a gyereket (30 hetesen javarészt irodai munka)

-Mikor akarok visszajönni, mi az hogy egy év után, ha már gyűlölöm a gyereket, egyáltalán minek szülök?? (ezzel már a vérnyomásom is az egekben)

-Majd ha a kezemben lesz ősanya leszek és nem fogok majd soha többé még dolgozni sem (igen, biztos, élni meg a híd alatt fogunk)

És millió ilyen van. Naponta. Többször is. Nálunk annyira nem megszokott, hogy nők dolgoznak, pláne nem terhesen, hogy konkrétan egy közkinccsé avanzsált pingvinnek érzem magam.

Amúgy tök jól bírom a munkát és úgy vallom, hogy az, hogy mozgásban maradok, segít majd a szülésben, meg a lábadozásban. Délutánonként megcsinálom a kis lakás körüli dolgom és pihengetek. Semmi mozgásszervi gondom nincs, se hát és derékfájás, sem dagadás, emiatt nagyon szerencsésnek érzem magam.

De a fentiek miatt néha szívesen fejbevágnám magam, hogy te jó isten, miért nem otthon pihenek ahelyett, hogy itt hallgatom a sok hülyeséget?

Megértem a reakciód, néha úgy túlfeszítik a húrt nálam is, hogy egy szia hogy vagyTOK-ra is torkokat lennék képes metszeni. És nem azért mert nem imádom ezt a kis manót a hasamban, egyszerűen kiidegel ez az állandó szondáztatás.

2022. okt. 17. 13:23
 13/15 anonim ***** válasza:
70%
Én ezeket nagyon keményen leállítottam, mert ez nálam nagyon durva beavatkozás az intim szférámba. Attól, hogy terhes vagyok, nem vagyok közület. Én sem kérdezem, mikor dugott/ szart utoljára.
2022. okt. 17. 13:47
 14/15 anonim ***** válasza:
30%
Én kaptam ilyeneket,de egyáltalán nem zavart. Meg így az elején még nincs olyan lelkiállapotos állapot ami feljogosít a bunkó válaszra. Tudom kismama így hormon úgy, de sosem borultam ki aztán fogtam a terhességre. A portás hülyeséget mondott na bumm. Engem egyszer terhesnek néztek és gratuláltak, holott csak híztam kicsit, mégsem húztam fel magam.
2022. okt. 17. 15:46
 15/15 A kérdező kommentje:
Hogy érted azt, hogy az elején nincs olyan lelkiállapotos állapot? Akkor mikor van komolyan?😃 Főleg hogy minden terhesség más, kicsit felelőtlen ez az általánosítás. Ha terhesség ha nem, nekem rosszul esett, mert úgy jött le, mintha beteg lenne, vagy elment volna a baba és azért nem nő a hasam.. De alapjáraton sem értem, miért kell belemászni más ember aurájába és megjegyezgetni, hogy miért ilyen-olyan a teste. Egyszerűen nekem ez sok. De ahogy nézem a válaszokat nem vagyok egyedül😊
2022. okt. 17. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!