Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megjegyzéseket tettek rám,...

Megjegyzéseket tettek rám, túlreagáltam?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen már 5 hetes terhesként elmondtam, hogy babát várok, ugyanis vegyszerek közelében is dolgoztam, és nem akartam kockáztatni. De ugyanúgy dolgozom továbbra is, csak irodában inkább. Van itt egy portás nő aki egyszer, amikor már tudta, hogy terhes vagyok megjegyzést tett a mellemre hogy látja, hogy nőnek. Akkor még nyugtáztam, hogy jól van oké biztosan🤣 Most 12 hetes vagyok jelenleg és megállított, hogy “hát neked meg nem nő a hasad??” Olyan rosszul esett a hangnem is, hogy nekem kb az jött le, mintha valami bajom lenne nekem, vagy a babának, mert nincs hasam😅 Mondtam neki, hogy ilyenkor még hogyan lehetne hasam, meg hogy hagyjon ezekkel a kérdésekkel és ne méregessen engem. Most utólag kicsit bánom, hogy ilyen agresszívan reagáltam, de tényleg nagyon felidegesített ezzel. Szerintem alapjáraton sem teszünk kollegáink testére megjegyzéseket, mert nem illik… Ti mit gondoltok erről?
2022. okt. 17. 09:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
Azt, amit te. Ne zaklasson.
2022. okt. 17. 09:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Lesz még ilyen, engedd el. Ha gyereket vársz az összes ismerős magáénak érzi a témát mert h jóban van veled és tud róla így akar róla beszélni, de gőze nincs h amit mond az töltelék csak és nem érdekel egy terhes nőt. Zárd rövidre, ha zavar szólj, de nem érdemes ezen rágódni
2022. okt. 17. 09:46
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Nekem meg a 3. babával 12 hetesen akkor hasam volt, mintha 2-3 hónappal előrébb lennék. Mindig azt mondták, hogy biztos ikrek, csak a doki nem vette észre. Meg hasonlók. De ezeket nem rossz szándékból mondják. Nem bántani akarnak, csak meglepődnek. Elfelejtik, hogy nem minden terhesség egyforma. Ne vedd komolyan!!!
2022. okt. 17. 09:57
 4/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom milyen álomvilágban él, ahol 12 hetesen már látványos hasnak kéne lenni. Persze, hogy rosszul esik, mert beléd állítja az ideget. Most a te nyugalmad a legfontosabb a baba érdekében is. Kotnyeleskedjen máshol.
2022. okt. 17. 09:59
 5/15 anonim ***** válasza:
58%
Ez nekem nem esett volna rosszul. Próbált beszélgetni és nem volt más közös téma. Max elvicceltem volna.
2022. okt. 17. 10:24
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Azt hogy szard le.Olyan bunkók az emberek...engem meg azzal csesztettek,hogy milyen nagy a hasam,ikrek?Szóval ha nagy lett volna a hasad az lett volna a baj.
2022. okt. 17. 10:24
 7/15 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem sem bantasbol mondta, csak szeretett volna beszelgetni, sokan tartjak ezt egy izgalmas temanak.
2022. okt. 17. 10:28
 8/15 anonim ***** válasza:
56%

Semmi rosszindulatot nem látok benne. Szerintem is csak a terhességedre akart célozni, arról pár szót beszélgetni.

Sosem fogom megérteni azokat az embereket, akik minden ártatlan megjegyzésbe belehallanak valami bántást, sértést.

2022. okt. 17. 10:44
 9/15 anonim ***** válasza:
92%

Hát ezeket el kell engedni...

Nekem 40. Héten, 1 nappal a kiírt dátum előtt az egyik lakó a házból odajött, hogy jajj ne haragudj hogy megkérdezem, de csak nem kis babát vársz? (Júliusban 40 fokban nem igazán takargattam...) Mondom, de igen, ...és mikorra? Holnapra. ... Az nem létezik!! Biztos hogy elmérték, még legalább 3 hónap hatra van. Hát nincs is hasad... Blablabla.

Na mondom, jól van, te sem vagy 100as... 3 hónapot elmérni... De csak erősödött, hát mondja csak.

Szóval készülj fel mindenre.

Bunkónak nem kell lenni. De tedd világossá hogy nem érdekelnek a megjegyzések, nem ikrek, nem baj, hogy 12 hetesen nem látszik. Nekem pl 22-23 hetesen mondták a munkatársaim, hogy na most már nem lehetne letagadni.

Ne lepodj meg azon sem, ha valaki nekifutásból megtapogatja a hasad...

És szülés után ez még rosszabb lesz. Mindenkit az fog érdekelni, hogyan született, volt-e gátmetszés,vérzel-e, szopik-e a baba. Van -e tejed, és a mindenki alatt azt értem hogy mindenki. A boltos, a buszmegállóban a várakozó,mindenki.

Készülj fel.

2022. okt. 17. 10:49
 10/15 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem sértésnek szánta, csak a folyosón sétálva így “nekem esni”, hogy miért nincs hasam, kicsit hirtelen volt és én is hirtelen reagáltam.. Elhiszem, hogy érdeklődés lett volna ez, de finomabban is lehetett volna szerintem, főleg hogy most ilyen érzékeny lelkiállapotos időszakom van. De legközelebb már óvatosabb leszek a válaszadásnál, hogy ne higgyék, hogy ilyen bunkó vagyok amúgy.
2022. okt. 17. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!