Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10 hetes kismama vagyok. Nem...

10 hetes kismama vagyok. Nem jeleztem az orvosomnak, hogy 18 éve volt abortuszom. Lehet ebből problémám?

Figyelt kérdés
2022. okt. 13. 03:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%

"Az összes Rh(D)-negatív, nem szenzitizált nőt a beavatkozást követő 72 órán belül anti-D IgGprofilaxisban

kell részesítenünk (B szintű evidencia).

Az anti-D immunglobulin dózisa a 12. terhességi hét előtt 50 µg, utána 300 µg,

intramuscularis adagolással. Ezek az ajánlott – biztosan elégséges – mennyiségek,

természetesen ezektől fölfele eltérhetünk. A páciens Rh-státusza, illetve az immunglobulin

profilaxis elvégzése vagy esetleges elmaradása gondosan dokumentálandó. "

De azért kötözködj még egy kicsit

2022. okt. 13. 07:08
 12/24 anonim ***** válasza:
23%
10, 97-ben nem kaptam. De csak okoskodj.
2022. okt. 13. 07:09
 13/24 anonim ***** válasza:
76%
Mucika, 97 az 18 eve volt? 2000 óta kötelező. Van még kérdésed?
2022. okt. 13. 07:13
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy tőlem nem kérdezett az orvos semmi ilyesmit, pedig nekem van már gyerekem. A védőnő kérdezte meg, hogy hanyadik terhesség és ő írta fel a kiskönyvbe, az orvos csak abból tudta meg. Ha lett volna abortuszom vagy vetélésem, az is akkor került volna be oda. Magamtól nem biztos, hogy a terhességmegállapító vizsgálat alatt eszembe jutna a dokinak mondani bármi hasonlót, márpedig nekem személy szerint a 10. hétig csak az volt a találkám az orvossal.
2022. okt. 13. 07:28
 15/24 anonim ***** válasza:
58%

Kerdező! Legalább 3 vérvétel lesz a terhesség alatt, ha fennáll az RH összeférhetetlenség akkor ki fog derülni anélkül is, hogy elmondanád az orvosnak az abortuszt.

Mindenesetre sajnálom, hogy így alakult:(

2022. okt. 13. 07:56
 16/24 A kérdező kommentje:

Megkaptam az injekciót.

Teherbeesés előtt voltam teljes kivizsgáláson, mindent rendben talált a doki,semmi eltérés nincs odabent. Ezen felbuzdulva nem említettem neki az abortuszt,mivel nagyon régen volt, én naiv azt gondoltam, hogy nem számít.

Szégyellem, amit anno tettem, de ez volt a legjobb döntés..

2022. okt. 13. 08:53
 17/24 anonim ***** válasza:
51%
Semmi szegyellnivalo nincs benne. Amúgy meg anélkül is tudja, hogy elmondtad volna, ugyanis a teljes beteg életút látható online az egészségügyi dolgozók számára
2022. okt. 13. 08:55
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is negatívos vagyok és már az első trimeszteri szokásos vérvételen nézték az ellenanyagot. Ekkor mondta a doktorúr, hogy "de ha első terhesség, akkor nincs probléma". Akkor mondtam, hogy igazából nem, mert volt már egy terhességmegszakításom, ami után kaptam Anti-Dt. Ezt rögtön be is írta az adataim közé.

Ebből kiindulva úgy gondolom, hogy jelezd majd neki, főleg így, hogy negatívos vagy.

2022. okt. 13. 13:09
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, egeszsegugyis vagyok. Hidd el , nem azert kerdezunk ilyeneket, mert agy hangyanyit is erdekel, vagy minositeni akarunk, hanem a TE es a gyereked erdekeben.

Ha pl. az abortusz miatt meggyengult a mehszajad, es epp vetelsz, azt mehszaj erositessel meg lehet(ne) menteni. De ha nem tudjak , hogy esetleg a gyanuja is felmerul, hogy gyenge, akkor, hogy keszuljenek ra ? Hogy tudnal azzal a tudattal elni, hogy miattad volt az egesz, mert nem mondtad el a kortorteneted ?

2022. okt. 13. 14:30
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
13as kiscsillagbogár, miért személyeskedsz?
2022. okt. 13. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!