Mit tegyek? Kicsit több mint 1 hónapos terhes vagyok de már nem bírom a munkát. Majdnem minden egyes nap túlóra több mint 9 vagy 10 óra. Egész nap állok emelek súlyokat 3-15 kilóig. Napi 4 és 10 fok között és már nem birom. Egész nap rosszul vagyok.
Tudom mindenki le fog hurrogni hogy van akinek rosszabb a terhesség. De első babám és így is nehezen jött össze és nem szeretném ha bármi baj történne.
Házi orvos ki tudna írni szabira vagy bármi?
Ma is 4 kor kelltem és épp hogy végeztem munkába. És még 1 óra mire haza érek.
Tudja a munkáltatóm. Meg a kollégák is mivel muszáj voltam elmondani.
Elmegyek inkább egy magán nőgyógyászhoz. Biztos ami biztos mivel nagyon későre kaptam időpontot. Addig meg nem kockáztatok.
Azt nem láttam, hogy bárki is írta volna, de...
Először is üzemorvos, aki javasolni fogja a kismamának alkalmas körülményeket, túlóra nuku, stb.
Ha ezt a munkáltatód nem képes bármilyen okból kifolyólag biztosítani, akkor (nem tudom pontosan milyen címszó alatt) alapbéren tartva, otthon ülhetsz.
És nem táppénz stb.
Az abban az esetben van, ha veszélyeztetett vagy.
Tudom, hogy sokan kénytelenek ehhez folyamodni, de szerintem a fenti opció sokkal barátságosabb, csak sajnos sokan nem tudnak róla, hiszen a munkáltatónak nem célja, hogy fizetést kapj és mellé ne dolgozz.
De ennek utána kell járni, mert nem vagyok részleteiben teljesen tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!