Fafülgombát vajon lehet fogyasztani terhesség alatt? (9. hét)
Figyelt kérdés
Nagyon megkívántam és van is itthon, jól megfőzve készítenék belőle egy salátát, de nem tudom, nem-e ellenjavallott (és nem találtam a neten sem információt róla).2022. okt. 10. 21:02
11/11 anonim válasza:
Persze hogy lehet enni! Ezek a tiltások inkább nagyobb mennyiségnél számítanak. Én pl. használtam terhesség alatt fűszerezéshez boróka bogyót, ami állítólag vetélést okoz. Nem volt semmi gond. Nyilván ha főztem volna belőle egy erős teát és napi egy litert elkortyolgatok, akkor lehetett volna gond, de kis mennyiségben nem.
A másik a máj, ami elvileg magzat károsító hatású, de én meg az első trimeszterben májat májjal kívántam: rántott máj, májkrémes kenyér stb. Mindennap azt ettem és még így sem volt az a mennyiség, ami problémát okozott volna.
A gombáról meg nem is hallottam semmi ellenjavallatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!