Meddig volt kényelmes az irodai munka?
26 hetes vagyok, az első babánkat várjuk a férjemmel. Irodai munkát végzek, nem stresszes, nem megerőltető, jók a körülmények, alapvetően semmi se indokolná, hogy abbahagyjam a munkát, nem is szeretném. Az eredeti terv, hogy december 1-től mennék home officba, majd szabadság és nagyjából a hónap közepétől CSED-re. Az elmúlt pár munkanapban viszont egyre inkább azt érzem, hogy nem kényelmes a hasamnak az, ahogy ülök és ahogy gépelés közben nekidőlök az asztalnak. Még bőven viselhető, és szeretném ezt a maradék 2 hónapot lehúzni.
Volt, akinek azért kellett idő előtt abbahagynia a munkát, mert nem esett jól így ülni? Ha igen, nagyjából mikor jött el ez az idő?
Covid miatt 2 éve én végig home office-ban voltam. Stresszes volt a munkám, 34. hétig dolgoztam. Kivettem a maradék szabikat, utána 4 hét tappenzre mentem, majd szüléstől csed.
Fizikailag engem nem viselt meg szerencsére az egész napos ülés.
Irodai munkát végzek. Most vagyok 32 hetes, kb a 28.héttől kezdett kellemetlen lenni, de kifejezetten rossz a 30.héttől mivel a baba súlya nyom minden eret kb odalent. Így az alsó végtagjaim keringése kb nulla. Sajnos emiatt zsibbadok, vizesedek-féltem a trombózistól is, így home office-ban vagyok. Mindenki tudja a munkahelyen, hogy a munkàmat így is ellátom, de senki nem csodàlkozik, ha felhívnak napközben és éppen rövid sétán vagyok. Muszáj mozogni. Ezt a munkahelyen nem tudnám megtenni.
A ruházat is szàmít-sajnos a munkahelyen a normàlisan kinéző (vállalható) kismama ruhák kényelmetlenek, nem beszélve a melltartóról... itthon lazára veszem.
Továbbá a kemènyedés :/ le kell feküdnöm néha. Munkahelyen ezt nem tudom megtenni.
Szóval én teszek arra mit gondolnak, nem leszek az iroda hőse :D amit lehet itthon is, azt minek az irodából?-nekem a baba egészsége is fontos, ha egész nap ülök neki sem jó.
Én a 31-ik hétben vagyok, termelő üzemben vezetőként.
Jelenleg semmi extra, talán egy picit fáradtabb vagyok nap végére.
Van stressz is bőven és nem vagyok 100%-ban irodában, csak mondjuk olyan 80%-ot.
Én végig tervezek dolgozni, 38-ik héten mennék home officeba, ha véletlenül hamarabb lesz valami, érzem, hogy pihenni kell, vagy ilyesmi, akkor lehet elmegyek hamarabb is, hálistennek ebben elég rugalmas tudok majd lenni.
Nekem van térdeplőszék, sámli, rendes irodai szék, aztán váltogatom mikor mi jó. Sokszor cipőt lerúgom, aztán félig fekve belefetrengek a székbe és úgy csinálom a dolgomat. Nem érzem kényelmetlennek így.
Akkor szoktam kifulladni, mikor gyaloglok az üzemben és közben magyarázok valakinek épp nagy elánnal :D
Nem tudom mi lesz a kövi néhány hétben, mert most fog nagyot nőni a pöttöm, szóval lehet egy hét múlva felülírom a gondolataim, de egyelőre még minden szuper :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!