Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandós am tilos a csirkemáj ?

Várandós am tilos a csirkemáj ?

Figyelt kérdés

Tegnap ebédelni voltunk, rántott csirkemájat ettem, zöldséges rizzsel.

Majd rám szólt az egyik ismerősöm, hogy ezt terhesen nem kellene…

Tudom, hogy vannak tilos ételek( nyers cuccok, valamennyi sajtféle stb)

De erről nem hallottam…

Valóban nem szabad enni ?

Köszönöm a válaszokat!

2022. szept. 29. 09:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Én úgy tudom, hogy kifejezetten ajánlott a máj fogyasztása esetleg heti rendszerességgel is. Butaságot hallottál.
2022. szept. 29. 09:36
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem eléggé megosztó a dolog. Én is olvastam a terhességem alatt, kismamáknak járó prospektusokban (külföld), hogy májat nem szabad enni, a felhalmozott méreganyagok miatt. Más kismamáknak pedig ajánlják a vastartalma miatt. Szóval nem teljesen hülyeség amit az ismerősöd mondott, o is olvashatta valahol.

Amúgy szerintem ha hébe-hóba eszel májat, semmi baja nem lesz a babának, nem hetente eszed gondolom.

2022. szept. 29. 09:57
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek akik, értelmes normális választ adtak!☺️

És akik lekezelő mód nagyokosan válaszoltak, azoknak bocsi, nem terhes az ember minden nap hogy mindennel isTiszában legyen, azért is tettem fel a kérdést. De örülök neki, hogy ti mindent tudtok, legalább bennetek nem merül fel hasonló kérdés soha. 😉

2022. szept. 29. 10:28
 14/23 anonim ***** válasza:
76%
Dehogy tilos.Hőkezelt ételt lehet enni.Nyers dolgokat,meg penészes sajtokat nem ajánlott,de pl grillezve,vagy rántva a camambert-et is lehet.
2022. szept. 29. 10:35
 15/23 anonim ***** válasza:
38%
Bennem csak az merül fel, ki meséli el az ismerőseinek, mit evett aznap.
2022. szept. 29. 10:50
 16/23 anonim ***** válasza:
56%
Nem annyira a vitamin túladagolása miatt nem szoktál ajánlani, hanem mert a máj méregtelenít, és emiatt kb bármit tartalmazhat. De ahhoz azért jó nagy mennyiséget kellene enni belőle.
2022. szept. 29. 10:51
 17/23 anonim ***** válasza:
81%
Emlékszem utolsó trimeszterben iszonyatosan megkívántam, így adtam az érzésnek. Előtte még a rántotthúsra sem bírtam ránézni. Nekem ez egy jelzés volt így a végére, hogy a testem felkészüljön a szülésre a sok vas tartalma miatt, mert azért lássuk be szülésnél van bőven vér. Annyira jóízűen soha nem ettem, mint akkor, pedig imádom! Szóval edd csak nyugodtan. Inkább azt mint a 20 kiló nutellát meg jégkrémet. 😁
2022. szept. 29. 11:15
 18/23 anonim ***** válasza:
95%

"Bennem csak az merül fel, ki meséli el az ismerőseinek, mit evett aznap."

Nem ártana, ha tudnál olvasni, illetve szöveget értelmezni:

"Tegnap ebédelni voltunk, rántott csirkemájat ettem, zöldséges rizzsel.

Majd rám szólt az egyik ismerősöm, hogy ezt terhesen nem kellene"

2022. szept. 29. 11:29
 19/23 anonim ***** válasza:
17%
18, ha együtt esznek, nyilván már a rendeléskor szól, és aki ennyire parás, módosítja a rendelést. Szóval tuti nem együtt ettek.
2022. szept. 29. 12:31
 20/23 anonim ***** válasza:
96%
19. Szerintem ezt csak te gondolod így, mindenki más érti a szituációt 🤷‍♀️
2022. szept. 29. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!