Terhesen kis sebre alkalmazható Betadine?
Épp hogy megkarcoltam a felső réteget picit vérzett, kimostam a sebet majd raktam rá kicsit Betadine-t, de elfelejtettem, hogy elméletileg nem lehet terhes nőknek... 35 hetes vagyok. Ezzel ugye nem ártottam a babának? :/
Ne nézzetek kérlek hülyének, kérlek legyetek kedvesek és normálisan válaszoljatok.
Hát erre eszembe nem jutott volna betadint tenni 😅
De nem lesz semmi baj, nem kell mindent túlparázni
Minden második gyógyszerre rá van írva hogy terhes nőknek nem szabad.
Én a múltkor egy túrabotot láttam az Aldiban azt hiszem 8000-ért. Volt rá 3 év jótállás, ami villámcsapás esetén nem érvényes. Persze egy terhesség nem olyan mint egy olcsó túrabot :))))
Miért ne lehetne? Egyszerű jód tartalmú, a terhes vitamin ks tartalmaz jódot! Szedni lehet csak bedörzsölni nem?
Én tavasszal 30 hetes terhesen mellèléptem a járdának, szerencsére magam elé tettem a kezeim így nem estem a hasamra, de a tenyeremről a bőr szèpen lehorzsolódott. Bementünk a sürgősségire, rögtön Betadinnal bekentèk jó vastagon a kötés alatt. Szerintem inkább a természetes jód kerüljön be a sebbe mint akármilyen más vegyileg összeállított fertőtlenítő szer.
Hú basszus én barlangban élek mert kb a gyakoriról tudtam meg, hogy mennyi minden ételhez, samponhoz, mosogatószerhez és a jó ég tudja még mikhez nem lett volna szabad hozzáérnem de csak rájuk néznem sem :)
Egyedül a fejfájásomra amikor kerestem gyógyszert, mentem be úgy a patikába, hogy megemlítettem a terhességemet.
15 hetes voltam amikor elestem a biciklivel a kézfejemről, a térdeimről meg az államról lejött a bőr, egyből víz majd betadin került minden sérülésre. Amikor bementem a kórházba megnézetni a babát sem az orvos, sem a nővérek nem tették szóvá, hogy ezzel most ártottam volna.
Nyilván vannak túlzó tiltások pl interneten sok hülyeség van, de azért egy hivatalos betegtájékoztatóban kétlem, hogy nem jó okkal írják bele, hogy lehetőség szerint ne, vagy kerülendő, betadine esetében:" terhesség és szoptatás alatt alkalmazása kerülendő és csak egyéni mérlegelés alapján jöhet szóba, állandó orvosi ellenőrzés mellett!
Hosszan tartó alkalmazása bőrirritációt, ritkán súlyos bőrreakciókat okozhat. Helyi irritáció vagy érzékenység esetén alkalmazását fel kell függeszteni."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!