Mit fog csinalni a vedono nalunk?
Reggel 9re Jon.
Mit fog nezni ? Mire figyeljunk oda?
Meg lehet kinalni valamivel, maszkban fog jonni. Szerintem max fel orat , ha marad.
Sajat hazunk, 1,5 szobas panel haz.
Parom is itt lehet velem?
16 hetes vagyok, most talalkozunk masodjara:)

De miért írod le többször is, hogy "panel ház"? 35 négyzetméteres panel lakás, nem?
Ez egyébként brutál kicsi, de mondjuk ebbe nem köthet bele, max. meglehet a véleménye.

Én 8 hetes voltam mikor már kinn volt.
28 hetes vagyok és még mindig csak anyukámnál gyűjtögetem a babacuccokat, szóval, ha most jönne ki sem látna sokat, úgy a 32-34-ik hétig eszemben sincs berendezni a helyét.
Nem azért mert nem várjuk, hanem a férjem külföldön dolgozik, közben a lakást apránként csinálgatjuk mikor épp itthon van, teljesen feleslegesnek találom összekkenni.

Én védőnő vagyok. Első látogatáskor szeretem ha ott van az apuka is, bemutatkozom. Itt még csak megnézem hol szeretnék elhelyezni a babát, adok pár praktikus tanácsot a berendezéssel, bútorok elhelyezésével, fal dekorációjával kapcsolatban.
Második alkalommal már viszem a vizsgáló táskát, nézek vérnyomást, vizeletet, szívhangot, beírom az új eredményeit, megnézem hogy alakul a szoba, miket szereztek már be, kipipáljuk, szükség esetén kiegészítjük a kelengye listát. Elkezdjük a szoptatási pózok megismerését, étrendi tanácsok, egyéb kérdések.
Harmadik alkalommal szintén vizsgálatok, utolsó simítás a babaszobán, kórházi csomag átnézése, szükség estén javaslatok miket szerezzen még bele. Kiskönyv üres részeinek kitöltögetése.
Egy védőnő sem evett még embert:-) Igen, megkínálhatod, én hidegben örülök a forró teának, kávénak, melegben pedig a hideg víznek.
Amit szeretek még, az, ha van kirakva kézmosáshoz papírtörlő, és kézfertőtlenítő.

Összesen ennyiszer látod a kismamát várandóság alatt, vagy két házhozjárós alkalom között hozzád is mennek, a Védőnői szolgálathoz?
Ezt, mint a leletnézést, vizeletvizsgálat stb., nekem havonta az irodában (vagy minek nevezik) csinálja a védőnő, egyszer sem jött ki.

Én úgy szoktam, hogy minden hónapban találkozom velük legalább egyszer, de ha bármi probléma van(szükséges plusz szívhang hallgatás, vérnyomás mérés, vizelet vizsgálat) van, hogy többször is. Három alkalommal kimegyek, a többi az bent a tanácsadóban.
Általában így néz ki:
7-10. héten bejelentkezik a tanácsadóban megírjuk a kiskönyvet, ott egyeztetjük a látogatás időpontját.
a várandós felvételt követő 2 héten belül igyekszem kijutni(ha dolgozik a várandós akkor nehezebb). Ott még nincs semmi vizsgálat, ismerkedünk. Itt ismét egyeztetjük mikor jön hozzám.
Második tanácsadós alkalom általában 16-18. héten van
Ezután a következő 22-24. hét környékén
Második látogatás a 28-30. hét környékén
Utána ismét jön hozzám a 32-35. hét között
Ezután ismét én megyek, a 37-38. héten legkésőbb.
Utána már csak az újszülötthöz.

Kedves #23. Én mindig meglepődöm, hogy vannak törődő védőnők is.
Az enyém soha nem nézett még nálam vizeletet például.
Mikor kérdeztem a vitaminokról, hogy ő neki mi a véleménye azt mondta, hogy kerüljem a B6-ot, mert csak hízni fogok, ezzel a napi 5-6 hányással együtt kell élni. Mikor a 20-ik héten még könnyebb voltam, mint a kezdő mérésnél, akkor lebaszott, hogy miért nem szedtem anno B6-ot, ha ennyire rosszul voltam...
Egyszer összereccsentem teljesen, nem tudtam mit tegyek és felhívtam tanácsért (egy híresen rossz genetikai UH-s mindenféle szörnyűségeket mondott nekem a 20-ik héten), ő azt mondta, készüljek a legrosszabbra, a terhességmeszakításra, nincs más lehetőség.
Nemhogy kijöjjön, segítsen átnézni mi kell, mire lehet szükségünk még, meg ilyenek.
Igazából ezek után akármit mondana, nem fogadnám el tőle.
Szerencsére, hamarosan új védőnőnk lesz, remélem ő nem lesz ilyen. Az sem zavar, ha semmit nem segít, csak akkor maradjon inkább csendben, minthogy fokozza a negatív dolgokat.
Minden rendben ment.
Nalunk Csak feluletesen nezte meg.
De kedves volt nagyon. El mondott mindent , amit tenni kell majd a kovetkezokben.
Majd a 7. Honap kornyeken jon megint megnezni, hogy a babaszoba kesz lett-e:)

Kedves 26os ez nagyon durva, és kegyetlen a részéről. Én azt vallom, azért vagyunk hogy segítsünk, támogassuk az anyukákat és kismamákat az éltük egyik legsérülékenyebb időszakában.
Sajnálom hogy rossz tapasztalatod van, és drukkolok, hogy a következő kolléganő jobb legyen és törődjön veletek.
Kedves 26-os!
Nagyon sajnalom, hogy egy ilyen embert fogtal ki.:(
Csak azt nem ertem, hogy akkor miert ez a munkaja? Ha ugysem szeret segiteni a maganeleteben, akkor valasszon olyan munkat, ahol nem kell emberekkel foglalkoznia.
A vizeletet mindig meg kell nezni, nekem ezt mondta a vedono.
Egybol ahogy talalkozunk en viszem neki és az az elso hogy leellenorzi. Szerintem ez az alap, mert ha barmi baj van, akkor jobb mielobb kezelni nem pedig akkor amikor mar keso lenne.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!