Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet e terhesen strandra menni?

Harmat001 kérdése:

Lehet e terhesen strandra menni?

Figyelt kérdés
Egyes oldalakon azt olvasom, hogy lehet, más oldalak viszont teljesen ellenzik ezt. Nyilván nagyobb a fertőzésveszély, mint azelőtt de ha esetleg használ egy tampont az ember akkor nem lehet kiküszöbölni ezeket? Hozzátenném hogy egy spa hétvégéről lenne szó egy 5 csillagos szállodába ahol gondolom csak magasabb a higiénia mint egy átlag strandon. Nektek mi a véleményetek róla?

2022. szept. 14. 14:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

Én is gondoltam rá, de inkább nem kockáztattam..

Egyszer kaptam el hüvely fertőzést, hogy volt e köze a strandhoz vagy nem azt nem tudom de nem is érdekel, mégegyszer nem szeretném.. főleg nem terhesen…

De persze mindenki saját maga dönti el, lehet neked nem okoz gondot, ezt nem lehet kiszámolni.

Védekezz ellene ahogy tudsz és akkor nem lesz baj!

2022. szept. 14. 17:03
 12/17 anonim ***** válasza:
23%
Persze. Csak ne fürödjél.
2022. szept. 14. 17:15
 13/17 anonim ***** válasza:
67%
Nekem a második trimeszter pont lefedte a teljes nyarat. Én mentem strandra is, élővízbe is, és be is mentem a vízbe. 2 éves a nagyobbik, őt az élménytől nem foszthattam meg (nagy vizinyuszi, főleg a vizes-csúszdás élményfürdőket szereti, naná, hogy vittem ilyen helyekre), az meg nyilvánvalóan nem volt opció, hogy egyedül beküldöm a vízbe. Sem a nőgyógyászom, sem a védőnőm nem ellenezte, mindketten kellemes pihenést kívántak. Nem is lett amúgy semmi bajom, sem fertőzés se semmi. Szerintem nem árt az óvatosság, de azért túlmisztifikálni sem kell, ésszerű keretek között (termálvíz, nyitott méhszáj, ilyesmi esetén nyilván nem menni vízbe) nem hinném, hogy gondot okozna. De ez én vagyok, mindenkinek a saját felelőssége ezt a döntést meghozni, én vállaltam a kockázatot és bejött, más lehet, hogy nem lenne ennyire szerencsés.
2022. szept. 14. 19:03
 14/17 anonim ***** válasza:
71%
Én nem kockáztatnék. Ok, hogy nem nyitott a méhszáj, de most hiányzik neked valami hüvelyfertőzés pont most?
2022. szept. 14. 19:06
 15/17 anonim ***** válasza:
Az első terhességemnél nem mentem, a másodiknál viszont igen, mert a nagyobb gyerkőcöt nem akartam megfosztani a nyári kánikulában a strandolástól.
2022. szept. 15. 05:08
 16/17 anonim ***** válasza:

Azért olvasol mindenhol mást, mert ez csak az adott orvos vagy kismama lazaságán múlik. Alapvetően nem ajánlott a mesterséges víz, de nekem pl parás a védőnőm, ő max a tengerre bólintott rá jószívvel, a Balatonra azt mondta határeset, a Velencei tóra meg azt, hogy eszembe ne jusson. Persze, jó esteben semmi bajod nem lesz tőle. Viszont a kockázat ott van, hogy összeszedsz valamit.

Ha meg nem is úszómedence, hanem valami welness fürdő, az határozottan nem ajánlott.

2022. szept. 15. 12:22
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért nem lehet kibírni ezt a pár hónapot, de mindenki maga dönti el kockáztat-e.

Gombát vagy bármit nem terhesen is össze lehet szedni, attól mert xy-nak nem lett baja, még másnak lehet.

2022. szept. 15. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!