Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg ennyire baj, ha 22....

Tényleg ennyire baj, ha 22. hétig egy kilót sem híztam?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, eleve magasabb súllyal kezdtem a terhességet, 162 cm magassághoz 74 kg voltam. Most is ennyi vagyok, eddig semmit nem változott a súlyom.

Az orvosom szerint ez teljesen jól van így, de a védőnő zaklat, hogy híznom kellene, mert ez egyáltalán nem egészséges így. Szerinte minimum 80-82 kg-nak kellene már lennem. Bárki akit kérdeztem a családban, rokonságban, mindenki a védőnőnek adott igazat. Anyósom folyton azzal jön, hogy xy ismerőseinek a lányai mennyit híztak és szép egészséges gyerekeik lettek, de bezzeg a unokatestvérének a lánya 16 hetesen elvetélt és az orvosok szerint az volt az oka, hogy túl vékony volt (170 cm magassághoz 55 kg volt akkor és amúgy művi vetélése volt, mert a baba down kóros lett volna, aminek szerintem semmi köze nincsen a súlyának). Anyám meg annyira komolyan vette a szavait, hogy rögtön hozott is nekem 2 kismama nadrágot 48-as méretben (most 42-est hordok,ami amúgy még egy picit nagy is), mondván, hogy abba kell belehíznom. Amikor mondtam neki, hogy az orvos szerint minden rendben van, sőt az sem baj, ha csak néhány kiló jön fel a terhesség végére, akkor megsértődött. Kijelentette, hogy ő nem fog egy beteg gyerek mellett asszisztálni. Mondtam neki, hogy amúgy is arra rendezkedtünk be a férjemmel, hogy nem lesz segítségünk, mivel mindkettőnk részéről minden szülő aktívan dolgozik és ráadásul messze laknak tőlünk. Azóta pedig az egész rokonságban azt terjeszti a nővéremmel együtt, hogy én szándékosan koplalok és veszélyeztetem a magzatot.

Pedig erről szó sincsen, egyszerűen csak figyelek arra, hogy a férjemmel egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozzunk. Már terhesség előtt is így volt, próbáltunk mindketten életmódot változtatni, mert mindketten sokat szedtünk fel magunkra.

Valóban ennyire gond, hogy nem hízok? Anyám anno 25 kilót hízott mindhárom terhessége alatt, a nővérem +28 kg-val ment szülni három éve, most újra terhes, 15 hetes és már 7,5 kiló plusznál tart. De a rokonságban sem volt olyan az utóbbi időben, aki terhesség alatt keveset hízott.

A férjem szerint nem kellene foglalkoznom velük, inkább az orvos szavát vegyem alapul. Sokkal többet ér az, hogy egészségesen táplálkozzunk, mint, hogy még jobban szenvedjünk a súlyfelesleg miatt.

Én is inkább az orvosnak hiszek, de akkor miért ilyen ellenséges mindenki más?

2022. szept. 12. 21:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

22-23 hetes koromig 1 dekat sem híztam. Kijott a védőnő hogy tuti nem eszek, mert nincs mit. Nagyot koppant...

KB a 28-ik héttől kezdtem el hízni. Összesen 20 kiló jött fel.

2022. szept. 12. 23:23
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Ostobák vesznek körül. Jól csinálod, ne hallgass a hülyékre.
2022. szept. 12. 23:45
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Első gyerkőcnék túlsúllyal kezdtem, 78 kg voltam. Szülni kb 82 kg-mal mentem, baba egészséges, tökéletes súllyal. Nekem annyit mondott az orvosom hogy próbáljak 10 kg plusz alatt maradni.

Szerintem próbáld a családban kerülni ezt a témát, lehet csak féltékenyek. Ha a baba szépen fejlődik, es nincs keton a vizeletben, akkor minden OK

2022. szept. 12. 23:56
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális. Sőt fogyni is lehet.
2022. szept. 13. 00:57
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

16. Hétig egy kg-ot sem híztam, inkább fogytam az ikrekkel. Pedig csak egészségesen ettem, eleget és aktív voltam.

Hülyeség ez a felfogás... Hagyd rájuk. Nekem azt mondta az orvosom, hogy a kisebb súly kevesebb problémával jár, mint ha híznék 25-30 kg-ot a kettővel. A védőnőkből sok hülye van sajnos. Régi, elavult elveket követik. Ha következőnek neked is beszólnak, akkor csak mutasd meg nekik, hogy hol az ajtó vagy menj el. Hamar megtanulja a csalàd, hogy nem az ő életük.

2022. szept. 13. 07:07
 16/26 anonim ***** válasza:
88%

Ooo engedd el

Nem akarok általánosîtani, mert nekem nagyon jó védőnőm van… de amiket itt is meg másutt is hallok..

Tyűű

De vond le a következtetést, amikor a babával ugyanígy el akar majd bizonytalanítani!

( sok szoptatni akaró és képes anyuka babája lett már tàpszeres a védőnő inkompetenciája miatt)

Egyébként a 28. Hétig 3 kg volt rajtam 2-szer is a vége 16 majd 20 kg lett..

Szóval semmit sem jelent

2022. szept. 13. 07:49
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Jah, de azt kihagytam, hogy alapvetően, ha nem vagy alultáplált/ túl alacsony súlyú, akkor nem kell semmit hízni.

Ha az előbbi igaz, akkor is 8-9 kg max a baba és az azzal járó dolgok.. ha alacsonyabb az illető, akkor kevesebb ( nekem majd 180 cm-nél több plusz vérem lesz, mint 150 cm-nél)

2022. szept. 13. 07:51
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem is piszkál a védőnő, 26. héten járok és eddig 3 kg-ot híztam. Vékony/átlagos testalkatú vagyok. Annyit eszem amennyi jól esik, szerintem még többet is mint a terhesség előtt, de alig jönnek fel a kilók. Az orvos szerint a babámmal minden rendben van, szépen fejlődik.
2022. szept. 13. 12:01
 19/26 anonim ***** válasza:
21%
Nekem a védőnő meg sokallta a 28. héten a 8 kg hízást. Most 35 hetesen is 10 kg van rajtam összesen. Igaz nagy súllyal kezdtem a terhességet 174 cm 103kg. De nem terhesen kell fogyózni igy nem érdekel. Egyébként szerintem nembaj ha nem híztál még főleg ha esetleg rosszullétek is gyötörtek
2022. szept. 13. 20:00
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Én az első 15 hétben fogytam, folyamatos rosszullétek, éjjel nappal hányingerem volt, pedig 43 kgról indultam mégsem baszogattak a súlyom miatt, sőt a nőgyógyász a mai napig nem kérdezett rá, hogy mennyi jött fel, védőnő is mikor megmér annyit mond, hogy jól van egy-egy kiló azért jön, de én úgyis az leszek, aki a kórházból már az eredeti súlyával jön haza (baba köszöni jól van)
2022. szept. 14. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!