Szülés előtt szex veszélyes?

A babának semmi baja nem lesz, ha eddig sem volt tiltott. Mi kifejezetten "ráfeküdtünk" a témára (mondjuk nekem annyira nem volt kedvem hozzá), hátha beindítja a szülést. Nem jött be, de legalább volt pár jó napunk :D És így a 6 hetes tiltást is könnyebb volt elviselni, mert tényleg csak ~6 hét volt, nem X hónap előtte.
Nem mondom, hogy azonnal visszatért a libidóm, de a 6 hetes kontroll után már azért elég jó kedvvel álltam a dolog elébe. Első sorban a félelem akadályozott, fogalmam sem volt, hogy mire számíthatok, nagyon aggódtam, hogy egy hüvelyi szülés, ahol repedt a gát, mennyire befolyásolja az élményt (semennyire, kicsit furcsa volt, de sok-sok síkosítóval elég jól abszolváltuk a feladatot, orgazmusom is volt meg minden, a férjem sem érzett semmi különösebb változást). 2-3 hónap után egészen normalizálódott a kívánósságom (értsd: relatíve gyakran kezdtem el kívánni, a terhesség alatt nekem eléggé visszaesett a libidóm), aztán amikor a szoptatást is csökkentettük, mert hozzátáplálás meg ilyenek, akkor meg határozottan javult a helyzet és teljesen visszatért a terhesség előtti állapotra (~a gyerek 9-10 hónapos korára).

A férjed nem akar veled lefeküdni. Hogy félti e a babát, vagy csak idegen érzés neki, hogy úgy szexeljetek, hogy ott a kifejlett gyerek benned, már csak ő maga tudja. Egyáltalán nem ritka, hogy a férfiakban ilyenkor már ellenérzés van, nem mindenki akar már ilyenkor úgy a feleségéhez érni.
Talán megkellene értened őt is és kivárni.

Nekem szülésznő mondta, hogy csak abban az esetben indítja be a szex a szülést, ha az a baba amúgy is készen áll a megszületésre.
Én is nagyon kívánós voltam terhesség alatt. Az utolsó hetekben a férjem kicsit féltette már a babát. Akkor már nagyon nagy hasam volt, mindig aggódott, nehogy baj legyen. De azért voltunk együtt, csak ritkábban.
Május 14-re voltam kiírva, aznap este még voltunk együtt. Másnap este lett meg a baba. :)
Szülés után nekem nagyon hamar visszatért a libidóm, de nekem mindig is magas volt. 2 hét után már nem véreztem, akkor mi már kényeztettük egymást. Behatolással vártunk a kontrollig. Szerencsére pont 6 héttel szülés után kaptam is időpontot. Nem fájt, nem volt kellemetlen, pedig repedt kicsit az előző gátmetszés helye.
A lányomnál annak idején nagyon szétszakadtam belül, varrni kellett a méhszájamat, a hüvelyfalamat és a gátmetszés helyét. Nála is kívántam a szexet, de ott volt bennem egy kis félelem, hogy vajon mennyire fog fájni a belső sérülések miatt. De szerencsére nem volt semmi baj.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!