Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A TSH-m 4,113. 14+5napos...

A TSH-m 4,113. 14+5napos terhes vagyok, ez okozhat gondot? Kértem már időpontot endokrinológiára de sokára van még. Néha barnázok, ez okozhatja?

Figyelt kérdés
2022. szept. 6. 17:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kicsit volt magasabb és gyógyszert kaptam, azóta is szedem. 27 hétnél tartok, havonta nézik - időnként T4-el.
2022. szept. 6. 17:41
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
fT4 ertek mennyi? Onmagaban az enyhen rmelkedett tsh nem feltetlenul jelent gondot.
2022. szept. 6. 18:07
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne udopontot kérj hanem direktbe hívd fel a rendelést és mondd meg hogy ennyi a tsh-m, babát várok, fogafok 2 napon belül behívnak.
2022. szept. 6. 18:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
2: Nekem tartományban szokott lenni akkor is ha kissé emelkedett a tsh, de korrigálni szoktak (emelik a gyógyszeradagot), mert terhesen nincs akkora tolerancia.
2022. szept. 6. 18:32
 5/14 anonim ***** válasza:

2 alatt kell lennie a TSH-nak babavárás alatt. De a pajzsmirigy hormon szinted ettől még lehet jó, azt is érdemes lenne megnézni nem csak a TSH-t én a helyedben csináltatnék egy labort magánban és a 3 èrtèkkel szintén maszekban felkeresnèk egy endokrinológust. A gyerek egészsége megér ennyit! Bár már csak 4 hét és a pici pajzsmirigye is működni kezd szóval elég későn derült ki ez a dolog!

Az 1.trimeszteri alacsony hormonszintet összefüggésbe hozták az agyi fejlődés elmaradásával, alacsony intellektuális és szellemi teljesítménnyel. Nekem 3-as TSH-val is a legalso határon volt az T3, miközben igazából a baba miatt a felső harmadban lenne szerencsés! Minel magasabb annal jobb. Alapvetően a megfelelő pajzsmirigy hormon szint a lényeg.

2022. szept. 6. 18:37
 6/14 anonim ***** válasza:
Okozhat gondot, akár vetélést is. Én ugyan nem várnék az állami egészségügyre ilyen helyzetben...
2022. szept. 7. 08:53
 7/14 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem az első trimeszteri vérvételen (6+3), derült ki, hogy magasabb a tsh-m: 3,9.

Én is nagyon megijedtem, kérdést is írtam ide ki ezzel kapcsolatban.

Ahogy előttem is írták, az lenne a fontos, hogy mennyi az FT3 és az FT4 hormonod, ugyanis a baba szempontjából ez a mérvadó, nem a TSH.

Az én esetemben azok szerencsére tökéletesek lettek, így nincs további teendő, 1 hónap múlva kell újra megnézetnem a tsh-m, én akkor leszek 12 hetes :)

A TSH egyébként egy pajzsmirigy serkentő hormon. Az ft3 és ft4 hormonokat pedig a pajzsmirigy termeli. Amikor a TSH megnövekszik, akkor arra lehet következtetni, hogy kevés az ft3 és az ft4 hormonod, ezért serkenti a tsh arra a pajzsmirigyed, hogy több ilyen hormont termeljen. Ezért nagyon fontos megnézni, hogy mennyi ft3 és ft4 hormonod van, mert azok jutnak el a babához. Értelemszerűen ha kevés hormonod van, akkor a baba sem kap eleget és ez okozhat esetleg problémát.

Önmagában a megnövekedett tsh nem probléma, ez csak ez iránymutató, hogy ESETLEG kevés lehet az ft3 és ft4 hormon. Ezeket kellene megnézetned 😊

2022. szept. 7. 15:31
 8/14 A kérdező kommentje:
Csak tsh-t nézték magába, így a többi értéket nem tudom sajnos.
2022. szept. 7. 15:51
 9/14 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. A nőgyógyászod mit mondott erre az értékre? Csak ennyit, hogy menj el endokrinológushoz? Ő nem említette az ft3 és ft4 vizsgálatot?
2022. szept. 7. 16:01
 10/14 A kérdező kommentje:

A nőgyógyászom egy bunkó

Meg se vizsgál szívesen, most fogok váltani.

2022. szept. 7. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!