Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez szülés előtti depresszió...

Ez szülés előtti depresszió lehet?

Figyelt kérdés
A második trimeszter vége felé járok. Az egész család kicsattan az örömtől, amióta tudják, hogy kisbabánk lesz. Amiatt vagyok nagyon lehangolt hetek óta, hogy azóta úgy érzem, nem érdeklek már senkit, csak a baba számít mindenkinek, én már megszűntem létezni. Itt is jön a rendszeres kérdés, hogy a baba hogy érzi magát? Ettől kiráz a hideg és csak ideges vagyok tőle, ha megkérdezik. Többször is volt, hogy nagyon rosszul voltam, pl. 2. trimeszter alatt egyszer egész nap erősen émelyegtem, szédültem, majd végül hánynom kellett és gyenge is voltam utána. Amikor ezt megtudta egyik családtag, kijelentette, hogy ja hát akkor a baba volt rosszul, nem én! Tehát ha én nem vagyok jól, akkor igazából nem én vagyok rosszul, hanem a baba. Nekem ez jött le és nagyon rosszul esett, csak felhúzott ez a kijelentés. Amikor egyik családtag beteg volt, mi nem tudtunk róla és meglátogattuk, sírva mondta, hogy ő úgy aggódik a baba miatt, nehogy baja legyen. Tehát én már nem is számítok, meg is halhatok, a lényeg hogy a babának ne legyen baja. Amikor a Balatonon nyaraltunk, azzal jöttek, hogy csak nehogy a baba megfázzon! Tudtommal ez nem is lehetséges, az persze nem lenne baj, ha mondjuk én fáznék meg a vízben. Mindenki csakis a babáról képes beszélni. Lehet, hogy ezeket felnagyítom, és a hormonok is közrejátszanak. Sajnos egyre rosszabbul érzem magam így és nem tudok már örülni az egésznek. Első baba lesz, aki igazából becsúszott, nem volt tervezett, de végül nagyon örültünk neki, én pedig hozzászoktam a gondolathoz, hogy hamarosan minden megváltozik. Tudom azt is, hogy erről az egészről nem a baba tehet, nem ő kérte, hogy a világra jöjjön. Vártam is, hogy megszülessen, és abban biztos vagyok, hogy rengeteg örömet fog ez hozni az életünkben. Ez vajon szülés előtti depresszió lenne? Nem megoldást várok, csak jól esik végre leírni, még ha ezt félve is teszem. Köszönöm, ha írtok ehhez néhány támogató hozzászólást.
2022. szept. 6. 14:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Nem depresszió, sokan vannak ezzel így. Majd hozzászoksz. Mondjuk nekem ez a fordulat a baba születésével jött el, és rosszul esett, igen,hogy senkit nem érdekel, hogy nem tudok ülni, vérzek és szédülök es fáj a mellem. De sajnos ez ilyen. Szerencsére a férjemkivétel volt, így megvolt a lelki tamogatasom azért.
2022. szept. 6. 14:55
 2/17 anonim ***** válasza:
31%
Ez nem depresszió, ez hiszti. Akinek gyereke születik tudomásul kell venni,hogy ez lemondásokkal jár. Az írásodból egyértelmű, hogy te nem akarod ezt a babát, csak "hozzászoktál" a gondolathoz. Sajnálom, hogy így alakult, főleg a babát sajnálom, mert ezt vele is éreztetni fogod. Ha már ez most ennyire bánt, majd figyeld meg mi lesz ha megszületik. Azt sem fogják meghallani ha beszélsz, csak a babát figyelik, neki beszélnek. Mindenhol ez van, csak egy anyát ez nem szokta zavarni, hisz neki is a gyereke lett az első a sorban.
2022. szept. 6. 14:57
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

Kicsit túltolod szerintem. Tényleg zavaró, ha az embert két lábon járó inkubátorként kezelik, de ennek hatására "nem tudsz örülni ennek az egésznek", az meredek.

A baj egyébként ez: "én pedig hozzászoktam a gondolathoz, hogy hamarosan minden megváltozik" Nem, nem szoktál hozzá. Kettesnek igaza van abban, hogy hiszti, de ezen lehetne segíteni, ha rendesen kezelnéd a dolgot.

2022. szept. 6. 15:09
 4/17 anonim ***** válasza:
53%
Ez így azért tényleg erősen hiszti.. persze hogy a betegségektől a babát fèltik, ő még bele is halhat egy komolyabb fertőzésbe,te viszont nem fogsz nagy valószínűséggel..
2022. szept. 6. 15:34
 5/17 NTBS ***** válasza:
53%
Inkább hiszti.
2022. szept. 6. 15:44
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a babám megszületett,a második héten már arra gondoltam,minek van ez itt,felborította az életemet,folyton bőg én meg hulla fáradt vagyok,kellett ez nekem?(Pedig nagyon akartuk,2 év után inszeminációval sikerült,1 vetélés után). Aztán odasétáltam vele a tükörhöz,a vállamon volt a kis feje,megláttam az arcát a tükörben,és azt olvastam ki a tekintetéből,hogy "nem én akartam megszületni". És akkor elszégyeltem magam. Utólag tudom,hogy ez depresszió volt,de hamar túllendültem rajta. Sajnos ilyen is van,a nők nagyrészénél. Valószínűleg téged sem fog elkerülni,ha már most depi vagy. De idővel,vagy segítséggel elmúlik,fel a fejjel.
2022. szept. 6. 16:18
 7/17 anonim ***** válasza:
61%
Jézusom, mennyi ősanya gyűlt össze itt is. Kedvencem, a 2es, aki sztereotípiákat hord össze egymás hátán, te sötét lehetsz mint az éjszaka.
2022. szept. 6. 16:29
 8/17 anonim ***** válasza:
90%
Áhh, ezek csak a hormonok :) Örülj a babának te is, ne úgy fogd fel, hogy te már senkit nem érdekelsz, hanem hogy mennyien fogják szeretni a kicsit. Ami neki csak jó. És az neked is jó lesz. Legalábbis erre kell gondolni 😂 Szülés után amúgy tényleg rosszabb ez a jelenség. Főleg a férj, azaz az apa (optimális esetben :D) oldaláról, mert ott teljesen biztos lehetsz benne, hogy őket igazából is csak a baba érdekli 😂
2022. szept. 6. 17:07
 9/17 anonim ***** válasza:
74%

Ja megjöttek az ősanyák:))) Nevetséges:DDD

Kérdező engem is idegesítene ha én nem számítanék a kutyának sem:)

Én mindig mikor kismamával találkozom azt szoktam megkérdezni hogy ő hogy van mivel nem egy élő inkubátor hanem egy terhes nő és érzékenyek a terhes nők szóval kedvesség fontos nekik.Tudni kéne dehát nem mindenki tudja.

Persze nagyon fontos a baba de azért anyuka is hisz ő hordja ki és ő fogja életben tartani a születése után is.Bírom mikor azt kérdezik:hogy vagytok?:)))

2022. szept. 6. 17:07
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, a 6-ostól kezdve főleg, nagyon kedvesek vagytok, ezek sokat segítettek most. Picit jó is volt olvasni, hogy nem vagyok ezzel egyedül, más is átélt már hasonlót. Igyekszem is összeszedni magam, nem szeretnék így maradni. Még egyszer köszönöm nektek!
2022. szept. 6. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!