Streptococcus szűrésről nem egyezik a doki és az én véleményem, mit csináljak?
Én is máshoz mennék, ha egy alapszűrést nem akarna megcsinálni...vicces. Nem hinném, hogy fájna neki.
Amúgy ezt hány hetesen szokták szűrni?
Úgy tudom, nekünk még nem volt ilyen szűrés.
Volt nagylabor, vizelet, herpesz, rubeola, toxoplazma, cmv, szifilisz.
17 hetes :)
36. héten szokták hüvelyből levenni a kenetet és tenyészteni. Állítólag hamarabb nem érdemes, mert úgyis visszaújul...
magándoki egyébként, igen. Azt hiszem ha nem akarja megcsinálni, elmegyek az SZTK-s terhesgondozóba, hátha ott leveszik a mintát:)
köszi a válaszokat!
akinél életében AKÁR EGYETLENEGYSZER is kitenyészett a hüvelyváladékából a streptococcus, azt hordozónak kell tekinteni, függetlenül, hogy esetleg produkál negatív hüvelykenetet.
Azaz, szülésnél mindenképp kapsz antibiotikumot, tekintve a múltat.
a helyzet az, hogy nagyon jó doki, csípem is a fejét, mert elismert szakember és jófej amúgy...
most annak próbálok utánakérdezni majd, hogy ha egyszer már voltam pozi, akkor valóban kapom-e majd szüléskor az antibiotikumot automatikusan. Mert akkor hagyom a szűrést..
Itt van a linkben:
"Mit tegyen, aki hordozó?
Ha bármikor életében (akár évekkel a terhesség előtt) sikerült hüvelykenetéből B típusú Streptococcus baktériumot kitenyészteni, akkor egész életében hordozónak tekintheti magát."
én írtam már ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!