Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas tsh terhesség elején?

Magas tsh terhesség elején?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 6+3 napos vagyok, tegnap voltam az első vér és vizelet vizsgálaton. Vérkép, vizelet értékek rendben vannak, azonban a TSH-m 3,9 lett. Először nem ijedtem meg, hiszen úgy volt a papíron, hogy beleesik a normál tartományba, azonban amikor átadtam az orvosomnak az eredményeket, akkor ő mondta, hogy ez magasnak számít és további vérvizsgálatokra lesz szükség. Kicsit meglepődtem és természetesen meg is ijedtem, sok rosszat olvastam itt neten erről. 1 éve nézettem utoljára TSH-t,akkor 1,6 volt. Utána olvastam a pajzsmirigy alulműködésnek, nekem semmi tünetem nincs ezek közül. Hízás, menzesz problémák, stb, semmi... Baba is 2.hónapban sikerült.

Az igaz, hogy a stressz is okozhat magasabb értéket? Borzasztó ideges voltam a vérvétel előtt.

1 évvel ezelőtt a tsh mellett proklatint is vizsgáltak és akkor mondta a dokim, hogy jó lenne ha nem idegesen mennék, mert az is befolyásolja az eredményt.. (innen szedem a stesszt).

2022. aug. 31. 22:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm lányok!

Sokat gondolkoztam, hogy kiírjam e a kérdésem, mert féltem, hogy olyan válaszokat kapok, amiktől mégjobban megijedek... De nagyon kellemeset csalódtam, tényleg sikerült megnyugtatnotok!

Ezt a fT3,fT4-et nézik a következő vérvételen.

Bízom benne, ha gyógyszert is kell rá szednem, nem életem végéig, mert eddig soha semmilyen hormonális/nőgyógyászati problémám nem volt, és nagyon félek, hogy ez a gyógyszer majd felborít mindent örökre, ami eddig jó volt...

2022. szept. 1. 10:42
 12/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Hátha valaki még idetéved és hasonló helyzetben van, mint én, gondoltam leírom, hogy azóta mi van.

Megérkezett a ft3 és ft4 eredményem, amik tökéletesek. Az orvosomnak e-mailben küldtem az eredményt, azt írta, hogy minden rendben, nem kell gyógyszer, egy hónap múlva újra nézzük vérvételen a tsh-t. Személyesen holnapután találkozok vele, gondolom akkor részletesebben megbeszéljük, hogy mi hogy van 😊

Köszi mégegyszer mindenkinek a nyugtató szavakat!

2022. szept. 7. 11:38
 13/15 anonim ***** válasza:

Azért 3-4 körül ès felette már érdemes megnezetni, ugyanis a TSH egy jelző faktor amit a szervezet a pajzsmirigy hormon termelés serkentèsère termel, általaban nem véletlenül. Ha emelkedik

az nem jelenti automatikusan azt, hogy alacsonyabbak a hormonszintek, de mivel a TSH csökkenő tendenciát jelez oda kell rá figyelni. Nekem az alsó határ közelében volt a T3, ami jónak jó a labor szerint, de az doki elmondta, hogy igazából a felső harmadban lenne kívánatos a baba miatt.

2022. szept. 8. 10:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Jók a hormonok az a lényeg, így nincs teendő csak időnkénti ellenőrzés.

Egészséges nők pajzsmirigye általában szintet bír tartani a fokozott hormonigènnyel de akinek valami gond van vele azè nem biztos, ezért fontos utána járni mindig. Most mar teljesen megnyugodhatsz. Kellemes babavárást!

2022. szept. 8. 10:18
 15/15 A kérdező kommentje:
Nekem a felső harmadban van a t3 😊
2022. szept. 8. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!